Вторник, 24 Септември 2024

Ахмед Доган проговори за вината си за Пеевски и греховете на ДПС

Ахмед Доган проговори за вината си за Пеевски и греховете на ДПС
Публикация   24 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     66

Доган не назовава пряко името му, но заяви, че "момчето е заплаха за демокрацията".

    "Голямата цел е да се елиминира ДПС от политическата сцена на България и да атакуват единството на нашата общност".

   Това заяви почетният председател на ДПС Ахмед Доган пред симпатизанти на партията при представянето на водачите на листите на неговата коалиция "Алианс за права и свободи", уточни БНР.

   Доган не назовава пряко името на Делян Пеевски, но заяви, че "момчето е заплаха за демокрацията".

   "Всички сме виновни за това явление, което стана. Всички, включително и аз. Трябва да намери воля, сили и да се извиним на цялото общество и на първо място на нашите хора, на нашите избиратели, на нашите гласоподаватели.

   Грешката е направена и тя е от години. Трябва да се извиним, защото допуснахме подобно явление", посочи Доган.

   "Години наред той извоюва лични позиции в съдебната система безхаберно, от името на ДПС", посочи още той, имайки предвид Делян Пеевски.

   "Тук сме сеирджии, на Балканите сме сеирджии. Гледаме груби нарушения на законността, на върховенството на закона и само наблюдаваме. Чакаме някой друг да ни свърши работата", каза Доган.

"Защитната система на ДПС трябва да се възстанови, а това става с колективни живот на партията и възстановяването на колективните решения", посочи още той.

   Доган препоръча да не се прекъсва живия контакт с партията. "В един момент свикнахме да се срещаме само с политическия елит.

   Грешка, фатална грешка. Изместихме хората с политическия елит. Апелирам към директна жива връзка с хората, да познаваме техните проблеми и да направим опит за тяхното решаване", посочи той.

Доган даде за пример Германия, където, по думите му след появата на крайнодесни сили е имало реакция от страна на гражданското общество.

   "Не съм си представял, че наши кметове ще репресират наши хора. Вижте какво става в Джебел, в Каолиново. Срам ме е от действията на това момче", каза Доган.

   Той посочи още, че през последните години в ДПС се е насърчавало взимането на еднолични решения.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha