Понеделник, 23 Септември 2024

Камала Харис поведе пред Доналд Тръмп в проучванията на общественото мнение

Камала Харис поведе пред Доналд Тръмп в проучванията на общественото мнение
Публикация   23 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     46

Ако тя спечели, ще бъде първата жена, застанала начело на САЩ

   Кандидатът за президент на Демократическата партия в САЩ  Камала Харис води с 5 пункта пред своя опонент от репубканците Доналд Тръмп, сочи проучване на NBC, цитирано от Ройтерс. Според данните нейните поддръжници изглеждат все по-позитивно настроени относно перспективите пред Харис.

   Отделно проучване, проведено от CBS също показва, че Камала Харис е пред Тръм с 52% на 48% от гласовете на анкетираните.

   За избора на президент обаче от по-голямо значение са резултатите от отделните щати, които имат голямо представитлство в избирателната колегия.

   Камала Харис влезе в предизборната кампания, след като сегашния президент Джо Байдън се отказа от битката за нов мандат. Харис в момента е вицепрезидент на САЩ. Доналд Тръмп от своя страна се кандидатира за трети път за президент на САЩ, след като изгуби изборите от Байдън преди четири години. Според анализатори шансовете на двамата кандидати бяха изравнени до август, но след публичния дебат на 10 септември Харис започва да взима преднина.

   Ако тя спечели, ще бъде първата жена начело на САЩ в 248-годишната история на страната. 

   Изборите за президент на САЩ са насрочени за 5 ноември 2024 година. Новият президент на САЩ ще встъпи в длъжност през януари 2025 година.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha