Събота, 21 Септември 2024

50 на сто от първия випуск лекарски асистенти, дипломирани в Русенския университет, вече работят в МЕДИКА

50 на сто от първия випуск лекарски асистенти, дипломирани в Русенския университет, вече работят в МЕДИКА
Публикация   21 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     45

   24-ма от абсолвентите на випуск 2024, факултет  „Обществено здраве и здравни грижи“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“, са избрали Лечебни заведения „МЕДИКА“ за своето професионално развитие. Половината от всички, придобили специалност „Лекарски асистент“, чиито първи випуск завършва сега,  вече са част от групата лечебни заведения.

   Още като студенти бъдещите лекарски асистенти, медицински сестри, акушерки и кинезитерапевти са работили и стажували в болничните отделения. Те са част от стипендиантската програма на МЕДИКА, по която се заплащат семестриалните им такси. След дипломирането си абсолвентите стават пълноправни специалисти в екипа.

   Ежегодно МЕДИКА привлича десетки млади специалисти, които със своята енергия и амбиция допринасят за развитието на здравната институция. Голяма част от тях са завършили Русенския университет. Благодарение на отличното сътрудничество с болниците и специализираните клиники, възможността за участие на студенти в научни медицински форуми, висшето училище подготвя кадри, които веднага след дипломирането си имат компетенциите да започнат работа в реални условия.  

   По време на официалната церемония по връчване на дипломите административният директор на Лечебни заведения „МЕДИКА“ и председател на Комисията по здравеопазване и социални дейности на Общински съвет – Русе  Алисе Муртезова лично поздрави абсолвентите, като им пожела смел ум и любящо сърце в работата и живота.

   Всички дипломанти, които са част от екипа на МЕДИКА, получиха лични поздравителни адреси от проф. д-р Кирил Панайотов, управител на групата лечебни заведения, с пожелания за успешна професионална кариера и житейска реализация.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha