Доналд Тръмп е в безопасност, след като във Флорида в близост до него бяха произведени изстрели, съобщава Асошиейтед прес, позовавайки се на източници от кампанията му и от Сикрет сървис.

   Не става ясно веднага дали изстрелите са били насочени към кандидата за президент на Републиканската партия.

   „Президентът Тръмп е в безопасност след изстрели в близост до него. Засега няма повече подробности“, се казва в изявление на говорителя на кампанията му Стивън Чунг.

   Тръмп е играл голф на голф игрището си в Уест Палм Бийч, Флорида, недалеч от резиденцията си Мар-а-Лаго, по време на почивен ден от президентската кампания, съобщават множество медии.

   Преди около два месеца Тръмп беше прострелян по време на опит за убийство на митинг в Пенсилвания, а куршумът засегна ухото му.

   Този уикенд Тръмп се беше върнал във Флорида от обиколка по Западното крайбрежие, която включваше митинг в Лас Вегас в петък вечер и събиране на средства в Юта.

   Кампанията не е предоставила веднага допълнителни подробности.

   Според говорител на шерифската служба на окръг Палм Бийч във Флорида не се съобщава за пострадали.

 

Белият дом: Облекчени сме, че Тръмп е в безопасност

   Президентът на САЩ Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис са „облекчени“ от факта, че кандидатът на републиканците Доналд Тръмп е в безопасност, съобщиха от Белия дом, след като екипът на кампанията му съобщи, че в близост до него са били произведени изстрели.

   „Президентът и вицепрезидентът бяха информирани за инцидента със сигурността на международното голф игрище „Тръмп“, където бившият президент Тръмп е играл голф. Те с облекчение разбраха, че той е в безопасност“, се казва в изявление на Белия дом./БГНЕС