Четвъртък, 19 Септември 2024

На добър час!

На добър час!
Публикация   16 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     189

За всички днес е празник, но безспорно най-празнично е настроението на първокласниците и техните родители

               Мили деца и ученици,

    Скъпи родители,

   Уважаеми учители и служители в детските градини и училищата в Община Сливо поле,

   Днес откриваме новата учебна година! Поставяме началото на следващия етап в порастването на децата и в израстването на нас – възрастните, които ги обичаме, грижим се за тях и носим отговорността за бъдещето им. Нашите детски градини и училища са мястото, където порастването и израстването се случват истински, по-най-добрия начин. Ръководството на Община Сливо поле, директорите на детските градини и училищата и екипите учители и служители с изключителна всеотдайност и висок професионализъм обучават и възпитават нашите деца, създават за тях среда, в която всички се чувстват спокойни и уверени, можещи и знаещи. Преподавателите със своята компетентност и опит провокират децата и учениците да търсят и преоткриват знанието, да развиват талантите си, да успяват. Затова ние, развълнувани, но същевременно уверени и спокойни, им поверяваме за пореден път най-скъпото за нас – децата, тяхното настояще и тяхното бъдеще.

   За всички днес е празник, но безспорно най-празнично е настроението на първокласниците и техните родители. Да влезеш за пръв път в класната стая, да попаднеш в един различен, но прекрасен свят и пред теб да има толкова неизвестни… Това поражда радост, любопитство и тревога, която бързо изчезва, защото училището е прекрасно, вълшебно място, където те посрещат с обич и внимание. Мили първокласници, бъдете смели, усмихнете се и подайте ръце на новите си учители и на новите си приятели! Очакват ви много вълнуващи предизвикателства и незабравими преживявания! На добър час!

   Пожелаваме успешна и вълнуваща учебна година и на вас момичета и момчета, които за втори, трети… или дванадесети път отбелязвате празнично първия учебен ден! Вие сте на следващото стъпало, правите следващата голяма крачка към целите и мечтите си! Бъдете силни и ненаситни за нови знания и нови умения! Продължавайте да овладявате науката, изкуствата, спортовете – така опознавате и света, и себе си!

   Учебните години започват на една и съща дата, преодоляваме ги една след друга, като че ли са предначертани. Но всъщност всяка учебна година е различна, неповторима. Това е така, защото учебната година не е просто 9 или 10 месеца от календара, а е време, наситено с очаквани и неочаквани предизвикателства, с малки и големи победи, с изпитания и удовлетворение.

   Днес поставяме началото на учебната 2024/25 година! На всички деца и ученици, родители, учители и служители в детските градини и училищата в Община Сливо поле пожелаваме да са здрави, да са щастливи и горди от всичко случващо се в нашите учебни заведения!

          На добър час!

    ВАЛЕНТИН АТАНАСОВ

      Кмет на Община Сливо поле



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още