Сряда, 18 Септември 2024

Видинска фирма се оказа единствено достойна да продава кебапчета на музикално събитие в Русе

Видинска фирма се оказа единствено достойна да продава кебапчета на музикално събитие в Русе
Публикация   12 Септ, 2024   /      Текст и снимки: Румен НИКОЛАЕВ   /     1177

Хард рок, огнено шоу и моторен рев взривиха публиката на „Green Rock Fest“

   В неделя приключи 16-ото издание на Международния фестивал „Green Rock Fest“, което се проведе през уикенда на пл. „Свобода“ в Русе. Събитието се осъществи по инициатива на сдружение „Грийн рок фест“ с финансовата подкрепа на Община Русе, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и спонсори.

„Общински пазари - Русе“  осигуриха търговска площ, където рок феновете можеха да опитат вкусна храна и напитки. Това написаха от пресцентъра на Общината.

   Зрители на събитието не коментираха колко е била вкусна храната, но определено за тях  цената се оказала "солена".

  И със сигурност са оправдани такива цени предвид факта, че е поканена фирма от Видин, за да продава кебапчета в Русе.

  Организаторът на тази част от феста, управителят на "Общински пазари" Кунчо Кунчев заяви пред Акцент.БГ, че е поканил една русенска фирма, но тя е отказала. Затова е извикал видинската, която се славела като много добра по панаирите в страната.

  Кунчев изрази открито пренебрижителното си отношение към Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе, като не е счел за необходимо да ги покани или съобщи за събитието.

   Управителят на "Общински пазари", брандирал павилиона на видинчани с логото на общинското дружество и избрал мото, оправдаващо вероятно избора  му- "Нашата мисия е добрият избор". Но тук е въпросът- на каква цена и пред кого доказва мисията, когато е просто една фирма- посредник. Това всъщност е политиката на общинското ръководство към ресторантьорите в Русе, след като вече от организатори на Търлата /прекръстена незнайно защо на Пролетен панаир/, вече не участват дори със свои павилиони за сметка на външни за Русе фирми.

  Друг въпрос бе поставен и за разположението на химическите тоалетни, които буквално са били набутани към барчетата пред операта, независимо че плащат от години тротоарно право.

 Случайно ли е участието на гострольора питат и други членове на СХР- Русе, дали е платено за три дни за наетата търговска площ и дали не е ползвана по- голяма площ от платената. Дъждът свърши работата по почистването на плочките на площада, а два дни мазните петна не бяха премахнати.

  Не може Общината да ни търси само за спонсорства, а когато може да се изкара някой лев, парите да прибират външни фирми при наличие на такива русенски, коментираха ресторантьори. Градът се свива, бизнесът намалява, а подобно отношение съсипва бизнес инициативата у гражданите.

   Оказа се, че една част от ресторантьорите не желаят да застанат с имената си, защото се притесняват от рестриктивни действия от местната власт- нещо, което се случва.

  

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha