Понеделник, 16 Септември 2024

Двете фракции в ДПС чакат за регистрация пред ЦИК

Двете фракции в ДПС чакат за регистрация пред ЦИК
Публикация   02 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     376

   Представители на двете фракции на ДПС чакат за регистрация пред ЦИК. От младежкото ДПС, които подкрепят Ахмед Доган заявиха, че отиват да пазят ред, за да регистрират първи партията за изборите. Пред входа на комисията обаче поддръжници на "ДПС-Пеевски" са се наредили още от петък. Регистрацията започва утре.

   "Автентичните младежи на ДПС и председателят на младежкото ДПС Танзер Юсеинов днес първи хванаха ред и запазиха място пред ЦИК за регистрация на предстоящите избори на 27 октомври." Това заяви Валентин Тончев от организацията.

   Тончев подчерта, че от ДПС на Доган се гордеят с младежката си организация. Той посочи, че след проведеното заседание, младежите бяха убедени, че трябва първи да вземат ред.

„Днес се настанихме, необезпокоявани, без конфронтации и без присъствието на други политическа партии, субекти или хора, които се представят като някакви алтернативи или реплики на ДПС. Утре ще се регистрираме самостоятелно за участие в предсрочния вот заедно с нашия председател д-р Джевдет Чакъров и Джейхан Ибрямов“, каза Тончев и подчерта още веднъж: „Ние сме първи по ред, първи по място и ще се регистрираме първи на предстоящите избори“.

   Привържениците на Пеевски обявиха че лагерът на Доган ги е провокирал.

   "От петък вечерта от 20 часа нашите младежи от ДПС - Ново начало заеха всички входове на Народното събрание. Знаете,че вътре се помещава ЦИК. Да се регистрираме символично първи , за дапостигнем онези резултати , които успяхме да постигнем в нашите региони благодарение на г-н Пеевски. За това с удоолствие младите са с нас и утре ще се регистрираме първи", заяви Радослав Ревански, кмет на Белица и представител на ДПС-Пеевски "Ново начало".

"ДПС–Доган" с призив към всички политически парти

   В отворено писмо, изпратено и до медиите, от партията обвиняват Делян Пеевски в превземането на бизнеси и фирми и допускат, че това може да се случи и с политически партии. Те твърдят, че апелът им "България без Пеевски“ е единственият път за освобождаване на държавността от зависимостите и корупционните практики по високите етажи на управление. Хората на Доган призовават за категорично дистанциране на българската политическа класа от Делян Пеевски и посочват за пример подкрепата на евроатлантическите им партньори, чрез персонални санкции и декларации срещу Пеевски и неговите действия.

 

   Остава засиленото полицейско присъствие пред сградите, обитавани от Ахмед Доган. Продължава недоволството на членове и симпатизанти на ДПС, които заявиха,че остават в готовност за протестни действия.

Тагове : ДПС , ЦИК , фракции ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha