Събота, 14 Септември 2024

ДПС се явява с две листи на изборите на 27 октомври

 ДПС се явява с две листи на изборите на 27 октомври
Публикация   29 Авг, 2024   /     akcent.bg   /     427

Тепърва се очаква да се водят съдебни дела

   Волята на Ахмед Доган е достатъчна, за да бъде изключен Пеевски, смятат поддръжниците на почетния председател

   Движението за права и свободи най-вероятно ще се яви с две отделни листи на предстоящите на 27 октомври парламентарни избори, научи “Труд news” от свои източници в Движението. Причината - предстоящите юридически спорове кой има да представлява ДПС в ЦИК, респективно да регистрира листите след свиканото от Ахмед Доган във вторник Централно оперативно бюро, което реши да изключи Пеевски и хората около него от партийното ръководство.

   След разпространеното от ДПС-Доган във вечерните часове прессъобщение за взетото решение последва остър отговор от Пеевски, който определи проведеното мероприятие като “сбирка на отцепници”, опитващи се да откраднат марката ДПС.
“Хора, които живеят в паралелния свят на приказките от сараите”, написа Пеевски.

   От коментарите на представители на ДПС-Доган впоследствие така и не стана ясно - имало ли е кворум, както повелява уставът на партията, или не. Но бе заявено - волята на почетния председател Ахмед Доган била достатъчна, за да бъдат изключени Пеевски и компания.

   Дали обаче е имало необходимия кворум от 16+1 членове на ЦОБ - това е въпросът. Според едните да, според другите не. “Няма такова нещо, кворум имаше, заседанието и взетите решения са легитимни”, отсече пък пред “Труд news” Тимур Халилов, депутат, изключен от ПГ на ДПС. А решенията са взети спрямо волята на Доган, който изразявал “непреходните ценности и стратегическите цели” на партията. А въпросното решение за изключване на Пеевски е взето въз основа на настроенията на огромното мнозинство от избирателите на ДПС, добави народният представител. И потвърди - Ахмед Доган ще заеме оперативна функция в ръководството на партията, но дали ще бъде депутат в следващия парламент зависи единствено от него.

   Ахмед Доган ще влезе в ролята на Слави Трифонов - ще води листи, но няма да има присъствие в парламента, смята пък анализаторът и журналист Илхан Андай. “Доган няма избор, трябва да стане оперативен шеф, защото наоколо няма човек с харизма и куп още качества, необходими за лидер. Доган ще бъде нещо като Слави Трифонов, ще води листата в Кърджали и на още едно място, но няма да стъпи в града край Арда”, заяви той.

Тагове : ДПС , листи , избори ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още