Събота, 14 Септември 2024

Различни позиции при различни министри: коя е номинираната да оглави транспорта Красимира Стоянова

Различни позиции при различни министри: коя е номинираната да оглави транспорта Красимира Стоянова
Публикация   27 Авг, 2024   /     akcent.bg   /     467

Наричат я още "шеф на всички министри" и "сивия кардинал" на ведомството при всички партии

   Номинираната за министър на транспорта и съобщенията в проекта на служебен кабинет на Димитър Главчев Красимира Стоянова е директор на правната дирекция във ведомството.
 
   Официална биографична справка за нея не беше разпространена. За БТА от министерството са съобщили, че тя има дългогодишен опит в него, като е заемала различни позиции при различни министри. Била е началник на политическите кабинети на петима редовни и служебни министри - Николина Ангелкова, Ивайло Московски, Христо Алексиев, Росен Желязков и Николай Събев.
 
  Публичната информация за нея е оскъдна. От публикации в медиите се разбира, че като представител на министерството в годините е била в ръководството на "Параходство Български морски флот", приватизирано от братя Домусчиеви и държавната "Информационно обслужване".
 
   В интервю за marica.bg през есента на 2021 г. (служебен премиер по това време е Стефан Янев) подалият тогава оставка директор на летище Пловдив Андрея Андреев я нарича "шеф на всички министри" и "сивия кардинал" на ведомството при всички партии.
Като много добър професионалист, юрист, принципен и отговорен човек я описва днес пред БНР членът на Асоциацията на железопътните предприятия Симеон Ананиев. Неговата прогноза е, че тя ще бъде подложена на много голям натиск
 
   Дирекция "Правна", ръководена от Стоянова, изготвя и участва в изготвянето на проекти на нормативни актове в областта на транспорта, информационните технологии и съобщенията; дава становища по прилагането на законовите и подзаконовите нормативни актове, припомня БТА.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha