Петък, 13 Септември 2024

Албена ще празнува 55-и рожден ден с голям концерт на Васко Василев

Албена ще празнува 55-и рожден ден с голям концерт на Васко Василев
Публикация   23 Авг, 2024   /     akcent.bg   /     847

В момента Албена е един истински зелен курорт, който вече произвежда 50% от енергията, която консумира

   На 24 август се навършват 55 години от официалното откриване на курорта Албена. Годишнината  ще бъде отбелязана с грандиозен концерт на Васко Василев и неговия оркестър на сцената на плажа. Това ще бъде кулминацията на поредицата от музикални събития, който се провеждат всяка седмица през летните месеци във ваканционното селище.

   Традиционно насищаме ваканцията на нашите гости със събития и по този повод изграждаме нашата лятна сцена. На нея всяка събота и неделя им предоставяме безплатни концерти, чиито теми са различни, заяви за медийна група „Добруджа“  Красимира Стоянова, изпълнителен директор на „Албена Тур“ ЕАД. Празникът в събота ще започне с детска дискотека от 20.30 часа. В 21.00 часа ще започне и концертът на Васко Василев, който ще бъде последван от пищна заря и празнична торта за присъстващите.

   Стоянова уточни, че идеята за тези концерти всяка седмица се е зародила по време на Ковид пандемията, което се оказва много търсено от гостите на комплекса. Вместо да имаме малки партита в отделните хотели, имаме по този начин по един голям купон за всички хотели и това създава  един голям празник за всички гости на Албена, каза Стоянова. Тя увери, че следващата година ще разширят още палитрата от събития за гостите на комплекса.



   Паралелно в Албена се провеждат конгресни и спортни събития, както и различни фестивали.

  Ретроспекция за развитието на Албена ще бъде отбелязана със събитие на БТА. Навръх рождения ден, ще излезе новият брой на списание ЛИК, което ще бъде посветено на годишнината, като в него ще бъде проследена цялата история на Албена от възникването й досега.

   В момента Албена е един истински зелен курорт, който вече произвежда 50% от енергията, която консумира. Достигнали сме до 60% собствено производство на храни. Затворили сме напълно веригата от фермата до  маста, като произвеждаме обработваме и храните. Органичният отпадък пък го използваме за биогаз, откъдето имаме топла вода и органична тор, които отново се връщат в градините на Албена, обясни Стоянова.

   През последните години, освен отличието „Син флаг“, Албена получава и различни международни ИСО сертификати, сред които за екологичния мениджмънт на плажа, обясни изпълнителният директор на „Албена Тур“ ЕАД.
 
   По отношение на туристическия сезон, Стоянова посочи, че той е започнал по-плахо от очакваното. По-късно започнаха и полетните програми на нашите партньори, но в момента можем да се похвалим с ръст на гости от някои пазари като Чехия и Полша. Ръст имаме при французите, скандинавците и белгийците. Българите и румънците са на нивото от миналата година. Не мога да кажа, че отчитаме рекорди. Ако Гърция и Турция, още миналата година отчетоха възстановяване на нивото от 2019 година, то България не може да се похвали с това. Имаме още много да работим по рекламата и по удължаването на сезона, каза още Стоянова.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha