Четвъртък, 12 Септември 2024

6-дневен празничен маратон подари Сливо поле на жителите на общината и техните гости

6-дневен празничен маратон подари  Сливо поле на жителите на общината и техните гости
Публикация   18 Авг, 2024   /     akcent.bg   /     1246

На новата сцена плеяда от любими на публиката изпълнители създаваха много емоции и настроение. Кметът Атанасов благодари за подкрепата

   От година на година традиционният панаир в Сливо поле радва все повече жители и гости на общината. След аплодисментите на запомнящото учестие и запомнящия се фолклорен спектакъл на Николина Чакърдъкова и дъщеря и миналата година, тази година плеада от изпълнители изпълни поляната от над 20 !!! дка в центъра.

   На новата сцена в Сливо поле излезе фолклорен ансамбъл „Канарите“, който допринесе за доброто настроение на присъстващите през цялата вечер. Те изпълниха някои от най-големите си хитове и любими песни за поколения българи. Сред тях бяха „Замръкнала е хубава Яна“, „Калина болна легнала“, „Хороводна китка“, „Петър, Румяна думаше“ и „Ние, българите“.

    „Истинската ценност на нашия град, на нашата община – това сте Вие – хората, живеещи тук. Благодаря Ви за доверието и подкрепата! Уверявам Ви, че заедно ще продължим с обща визия напред за реални и видими резултати. С вашата съпричастност показахме, че можем да решаваме проблеми и да реализираме проекти, които да носят позитиви за десетилетия напред“, каза  кметът на общината Валентин Атанасов. Той представи пред мнозинството и своя екип- заместниците Михаил Чиликов, Борислава Братоева, Осман Ремзиев, председателят на общинския съвет Илиян Иванов- хората, с които се очаква стандартът на живот и единението в общината между хората да минат на един по-висок етап.

    За всички дошли имаше много забавления. Всички присъстващи  останаха доволни от музикалните изпълнения на "Канарите", които не престанаха нито за миг през цялата вечер. Пред цялото време пространството пред сцената бе изпълнена с играещи хора- едни се пускаха, други се хващаха, млади и стари.

   Любопитен факт е, че оркестър „Канарите“ пяха на новата сцена в Сливо поле, за която чрез проект към МИГ „Тутракан – Сливо поле“ бяха осигурени близо 118 000 лева безвъзмездна финансова помощ. За нейното реализиране, както и за озвучаването и осветлението Общината участва с 30 174 лв. собствени средства.

Сливо поле отбелязва 22 години от обявяването си за град и 112 години от формирането на общината. По случай двете годишнини в града се провеждат мащабни тържества. Сред гостите бе и областният управител Драгомир Драганов. Той пожела на жителите на общината здраве и енергия, с които да развиват местния потенциал и да утвърждават Сливо поле като сигурно и уютно място за живот и реализация.

    Областният управител отбеляза ролята на кмета Валентин Атанасов и екипа му за подобряване на инфраструктурата, привличането на инвеститори, активността за развитието на културата, младежките дейности и здравеопазването. Припомняме, че на територията на Сливо поле се изпълняват и редица проекти. Драганов посочи още, че общината е сред първенците по В момента се извършва ремонт на пътя между Малко и Голямо Враново на стойност малко над 3.1 млн. лв., като средствата са осигурени от държавния бюджет. Същевременно вече е извършен ремонт за близо 1.4 млн. лв. на 11 улици в Сливо поле, Ряхово, Стамболово, Борисово, Бабово и Кошарна. Те са ремонтирани изцяло с пари от бюджета на Общината.

   Приятна изненада за всички се оказа богатата празнична заря, която озари небето над събралото се мнозинство.

   Събитието премина при спазване на всички противопожарни мерки.  



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha