Неделя, 8 Септември 2024

Тошко Йорданов: Парламентът не е почивна станция

Тошко Йорданов: Парламентът не е почивна станция
Публикация   25 Юли, 2024   /     akcent.bg   /     409

ИТН и БСП предлагат парламентът да работи до края на август.

Има проблем с шести блок на АЕЦ „Козлодуй“, както и закони, които трябва да бъдат приети или неприети от Народното събрание, но са належащи. В същото време четири от парламентарните групи искат да излезем във ваканция още от началото на август. Това заяви пред журналисти Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

„ДПС нямаха нищо против да излезем във ваканция от 2 август, смениха след това концепцията на 9 август. „Възраждане“ нямат нищо против да се излезе на 9 август, иначе разправят колко много работа трябва да се свърши. После решиха да ходят на 16 август“, каза Йорданов и добави, че ПП, които промениха Конституцията НС да работи постоянно, също искали да излязат във ваканция на 16 август.

Депутатът съобщи, че от ИТН и БСП предлагат парламентът да работи до края на август.

„Като дойде септември и ако има избори, защото е много вероятно третият мандат не се получи, тогава ще поискат да излязат в предизборна кампания, въпреки че по Конституция трябва да се работи и тогава. В момента имате едно НС, което месец и половина нищо не прави, тъй като ГЕРБ бавеха вкарването на комисиите. Има над 60 внесени законопроекта, но ГЕРБ искат да прекратят НС и два месеца депутатите да се развяват, направили са си резервации, взели са си билети. За разлика от българите, едва ли ще ходят на Арапя, а ще отидат някъде на по-луксозни местенца и септември искат да се разкарват. Ако изборите са през октомври, представете си каква ваканция си правят за нищо“, каза Тошко Йорданов.

   Той подчерта, че тяхното предложение е да се работи през август, това не е предизборно говорене. „Ако ще има избори и ще има предизборна кампания, тя ще е от средата на септември до средата на октомври или от първата десетдневка на септември“, заяви депутатът от ИТН.

Тагове : ИТН , парламент ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha