Неделя, 8 Септември 2024

С 50 км/ч по пътя Русе – Велико Търново между Полски Тръмбеш и Поликраище

 С 50 км/ч по  пътя Русе – Велико Търново между Полски Тръмбеш и Поликраище
Публикация   23 Юли, 2024   /     akcent.bg   /     3271

Отсечката от около 20 км. ще се ремонтира до края на октомври

   От 22 юли 2024 до края на октомври 2025 г. се променя организацията на движението на пътя Русе – Велико Търново в участъка между Полски Тръмбеш и Поликраище. Причината е текущ планов ремонт на отсечката. Движението по първокласното трасе ще се осъществява поетапно в една лента и ще се регулира чрез светофарна уредба и сигналисти. Скоростта ма преминаване през трасето се ограничава на 50 км/ч.

   Дейностите по трасето ще осигурят възстановяване и подобряване на транспортните качества и носимоспособността на пътната настилка, ще бъде подобрено отводняването, ще се монтират нови мантинели, пътни знаци и ще се положи нова хоризонтална маркировка.
Строително-монтажните работи ще се изпълняват от „Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД, по договор за текущ ремонт и поддържа на републиканската пътна мрежа за Област Велико Търново и са на стойност 35,8 млн. лв. с ДДС.

   Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват стриктно въведените ограничения, да следват поставената пътна сигнализация и да шофират внимателно, спазвайки дистанция. Да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

   Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha