Четвъртък, 29 Август 2024

Откриха новата сграда на ДКЦ-2 към УМБАЛ ,,Медика,, за празника на Св. Марина

Откриха новата сграда на ДКЦ-2 към УМБАЛ ,,Медика,, за празника на Св. Марина
Публикация   17 Юли, 2024   /     akcent.bg   /     795

Много скоро ще има кабинети, които ще приемат и в съботните дни за удобство на работещите.

   Диагностично-консултативен център-2, част от групата Лечебни заведения МЕДИКА, откри с официална церемония днес, новия си модерен дом. Навръх светлия празник на Света Марина, почитана  като лечителка, сградата бе осветена с водосвет, отправена беше молитва за здраве и благополучие на пациентите и екипа на ДКЦ-2.

   Новата 4-етажна база разполага с 60 съвременно обзаведени и оборудвани кабинета на лекари специалисти и общопрактикуващи лекари. В нея пациентите могат да се доверят на резултатите от 3 лаборатории за клинични и микробиологични изследвания. За тяхно удобство в сградата има и аптека. Очаква се преместването и на другата аптека, която в момента е в основната сграда. Предвидено е изграждането на изцяло нов сектор по образна диагностика, който ще стане факт скоро. Планира се удължаване на работното време на ДКЦ-2. Много скоро ще има кабинети, които ще приемат и в съботните дни за удобство на работещите.

   Красивите и просторни пространства създават по-голям комфорт на пациентите, докато изчакват часа си за преглед. Предвиден е лесен и удобен достъп чрез асансьори за трудноподвижни лица, включително за пациенти с детски и инвалидни колички. Новият дом на ДКЦ-2 отговаря на здравните изисквания и на медицинските стандарти на съответните специалности.

   С преместването на ДКЦ-2 болницата остава в самостоятелна сграда, което ще позволи отделенията да се разширят и да предоставят по-голям комфорт на лежащо болните пациенти и на медицинския персонал.

   „Ремонтните дейности и смяната на предназначението на сградата започнаха преди 9  месеца, цялото това мащабно начинание не беше лесно, но премина без да се наруши нито за ден диагностично-лечебният процес. С новата сграда на ДКЦ-2 изпълняваме своята мисия непрекъснато да предлагаме по-високо качество на медицинското обслужване и на диагностично-лечебната си дейност. Убедени сме, че така допринасяме за усъвършенстване здравеопазването в Русе, защото през центъра ежедневно преминават средно по 1000 души“, каза при откриването управителят на ДКЦ-2  д-р Ивелин Йоцов.  

   Официални гости на събитието бяха кметът на Русе Пенчо Милков, председателят на Общинския съвет акад. Христо Белоев, областният управител Драгомир Драганов и деканът на факултет „Обществено здраве и здравни грижи“ в Русенския университет проф. Никола Събев. Събитието бе уважено още от: председателя на РК на БЛС-Русе д-р Орлин Кожухаров, зам.-кмета по здравеопазване Димитър Недев, директора на РЗОК Мариела Личева, зам.-директора на РЗИ д-р Искра Генева, директора на дирекция "Медицински дейности" в РЗИ д-р Чавдар Вълчев, шефовете на отделения в УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“.

   На церемонията специален гост бе  Бисерка Гецова, доскорошен собственик на бившата шивашка фабрика „Бордо“, чиято сграда е реновирана и продължава да служи на обществото, но вече в сферата на здравеопазването.

Тагове : ДКЦ-2 , Медика ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha