Президентът на САЩ Джо Байдън направи опит да потуши тревогите относно нестабилното си представяне в телевизионния дебат срещу Доналд Тръмп в четвъртък вечер.

   Бавната и накъсана реч и колебливите коментари на 81-годишния демократ подхраниха притесненията сред членовете на собствената му партия, че той няма да може да се справи със задачата за ръководи страната още 4 години. Но Байдън увери привържениците си в Райли, Северна Каролина, че знае и може да върши тази работа.

   Знам, че не съм млад, за да изложа очевидното. Знам това. Не вървя толкова лесно, колкото преди. Не говоря толкова гладко, колкото преди. Не влизам в дебати толкова добре, колкото преди. Но знам да казвам истината. Знам, че различавам правилното от грешното. Знам как да върша тази работа, каза Джо Байдън.

   "Знам какво е необходимо, за да обединим света срещу Путин и да защитим свободата. Давам ви дума, нямаше да се кандидатирам отново, ако не вярвах с цялото си сърце и душа, че мога да свърша тази работа. Залозите са твърде високи", каза още Байдън. 

   А от кампанията на Байдън заявиха, че той няма намерение да се оттегли от надпреварата и ще се изправи срещу Тръмп във втория дебат през септември.

   Самият републиканец обяви, че е победил в дебата срещу Байдън, изтъквайки лошото представяне на опонента си. Тръмп нарече Байдън, цитирам, „най-некомпетентният президент в историята на нашата страна“, но същевременно каза, че той все още е „най-избираемият кандидат на демократите“.