Байдън и Тръмп се изправиха един срещу друг в президентски дебат на CNN по важните теми за страната и света

 Байдън и  Тръмп се изправиха един срещу друг в президентски дебат на CNN по важните теми за страната и света
Публикация   28 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     274

Тръмп: Зеленски е най-големият търговец сред политиците, всеки път си тръгва от САЩ с нови 60 милиарда

   Ключов момент в надпреварата за президентския пост в Съединените щати. Джо Байдън и Доналд Тръмп се изправиха един срещу друг в президентски дебат на CNN по важните теми за страната и света. Това се случва за първи път от последния дебат между двамата - в кампанията преди предишния президентски вот.

   Лични нападки и обвинения в лъжа съпътстваха 90-те минути в ефира на CNN. Дебатът започна с теми, свързани с американската икономика и мигрантската ситуация в страната, но бързо премина към външната политика. Доналд Тръмп заяви, че не е съгласен с условията, поставени от Владимир Путин за мир в Украйна. Той обвини настоящия президент, че е слаб държавник. По думите му в противен случай Русия не би нападнала Украйна, а „Хамас” - Израел.

„   Всеки път, когато Зеленски идва в тази страна, той си тръгва с 60 милиарда долара. Той е най-великият търговец на всички времена. Не го виня. Просто казвам, че парите, които ние харчим за тази война... Това никога не трябваше да се случва. Аз ще уредя нещата между Путин и Зеленски като избран президент, преди да встъпя в длъжност през януари. Ще уредя тази война”, закани се Тръмп.

   На свой ред Джо Байдън остро критикува Тръмп за присъдата му и неговата роля в бунтовете срещу Капитолия след предишния президентски вот. „Единственият човек, който е осъден на тази сцена, е човекът, когото гледам сега. Това, което ви казва, не е истина. Факт е, че не е имало никакъв опит от негова страна да спре това, което се случва пред Капитолия. Всички хора, които са осъдени, заслужават да бъдат осъдени за престъпленията си. Помислете дори само за глобите, които сте получили – колко милиона долара дължите за тях – за тормоз над жена на публично място и още какво ли не, за секс с порнозвезда, докато жена ви е бременна. За какво изобщо говорите? Имате морал, колкото улична котка”, посочи настоящият президент на САЩ.

Тагове : Байдън , Тръмп ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha