Арестуваха ТВ продуцента Нико Тупарев

Арестуваха ТВ продуцента Нико Тупарев
Публикация   28 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     305

Тупарев е източвал чрез сложна финансово-юридическа схема чрез поставени свои фирми милиони левове от телевизионните предавания

  Въпреки чадъра над Нико Тупарев в съда, МВР и прокуратурата, все пак държава има – преди минути известният телевизионен продуцент е бил арестуван от органите на реда. Конвоиран е към сградата на Главна дирекция „Национална полиция“, където му се повдигнат обвинения и ще бъде привлечен като обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери, като го грози присъда от 10 до 20 години затвор.

   По данни от вътрешен източник на Narod.bg, пожелал анонимност, Тупарев години наред се е ползвал с чадър в съдебната система и прокуратурата, благодарение на който е извършвал злоупотреби, които сега излизат наяве.

   Припомняме, че такива обвинения през годините получиха лица като Цветан Василев, семейство Баневи и Десислава Иванчева.

   Както вече стана ясно, КЗК се самосезира за извършените от Тупарев и неговите съдружници Мая Тодорова, Радослав Тушев и Витомир Саръиванов мащабни източвания на продуцентската фирма „Олд Скул” в Нова ТВ и bTV и образува производство за забрана на нелоялна конкуренция под номер 389 от дата 14.05.2024г.

  Криминалисти и независими експерти предвиждат, че следващите лица, към които прокуратурата и Темида ще се насочат, са именно партньорите на Тупарев – Мая Тодорова, Радослав Тушев и Витомир Саръиванов, за участието им в мащабните разследвани схеми на Тупарев.

  От набраните от КЗК над 400 страници доказателства става ясно, че Нико Тупарев, е източвал чрез сложна финансово-юридическа схема чрез поставени свои фирми милиони левове от телевизионните предавания „Ергенът”, „Биг брадър”, „ВИП брадър”, „Денсинг старс”, „Стани богат”, „Игри на волята”, „Черешката на тортата”, „Хелс кичън”, „Моята звездна кухня със Силвена Роу” и много други. Разследва се дали самите Нова и bTV са участвали в измамната практика.

Тагове : Тупарев , арест ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha