Неделя, 29 Септември 2024

Банда цигани преби шофьор с туристи край Луковит

Банда цигани  преби шофьор с туристи край Луковит
Публикация   26 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     277

Водачът на автобуса е в болница с пукната глава, счупени челюст и ребро

   Банда преби шофьор на пълен с български туристи автобус край Луковит. Затова алармира пред TravelNews Е. М. (с инициали), собственик на туроператор, който организира пътуването. Туристическата група е била съставена предимно от жени и деца, които са били на екскурзия до пещерата „Проходна“ край Ловеч.

   Те са се движили с нормална скорост до село Карлуково, когато на пътя изкача автомобил с превишена скорост и се забива в задната част на автобуса, разказа Е.М. От колата са изкочили няколко човека, които са започнали да се разправят с шофьора на автобуса. Междувременно са повикали и подкрепление. На мястото пристига цяла банда роми, като от автомобил с местна регистрация ОВ4422ВХ изкача младеж, който започва да наняса удари на шофьора. Това се вижда и от видео, което е направено от туристите в автобуса. По-късно пристига още един автомобил с регистрация ОВ0224ВХ, от който изкачат и други роми, които започват да нанасят удари на човека.

   Шофьорът на автобуса е в болница с пукната глава, счупени челюст и ребро. Екскурзоводката на туристическата група се е опитала да потуши боя, но и тя е ударена. Тя и много от туристите са звъняли на 112, но полицията се е отзовала едва на 25-та минута, обясни Е. М.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha