Събота, 28 Септември 2024

Паркирането на ,,Златни пясъци,, – лукс или кошмар?

   Паркирането на ,,Златни пясъци,, – лукс или кошмар?
Публикация   18 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     519

   “Паркирането на „Златни пясъци“ – лукс или кошмар”, “Проблемът с паркоместата води до отлив на туристи в “Златни пясъци” и “Уникално скубане в Златни пясъци: Ето колко струва да направиш маневра на паркинг”. Това са само част от заглавията в българските медии по повод паркирането в курорта “Златни пясъци” до миналата година. Тези заглавия могат да останат в историята, тъй като за Лято ‘2024 г. проблемите с паркирането в курорта “Златни пясъци” са решени. Това съобщи за Bgturism.bg Юлиян Янчев – управител на фирмата "Кар паркинг" ЕООД, която стопанисва 5 паркинга от тази година след договор за наем със “Златни пясъци “АД за срок от 11 години.

   “Проблемът с паркирането в курорта “Златни пясъци” е решен. Има пет паркинга, които се управляват автоматично със система на NRJ Soft – с камери и бариери, не е необходима човешка намеса. Паркинг “Ривиера” разполага с 95 места, “Сирена” е със 190 метра, “Адмирал” – с 40 места, “Иглика” с 30 места. Паркинг “Аквапарк” е със 150 места и ще бъде на две нива, като едното ниво е обособено за автобуси, за да може да ги извадим от комплекса. По 2 лева ще е цената на час за паркиране на “Ривиера”, “Иглика” и “Аквапарка”, а за денонощие няма да е повече от 20 лева. По по 3 лева на час за паркомясто ще се заплаща на “Сирена” и “Адмирал”, където паркирането за денонощие ще е 25 лева”, каза Юлиян Янчев.

  Според новия наемател проблем с паркирането на паркинга между Сирена и Златна котва за собственици на жилища в двата апартхотела се задълбочава, тъй като ще бъдат третирани като всички останали.

 Бил е поставен този въпрос пред ръководството на "Златни пясъци" АД и те са заявили, че обмислят изграждане на буферен паркинг, без никаква конкретика.

--------------------------------------------------------

    Паркирането на Златни пясъци е проблем от години.
 Златни пясъци има легла за близо 50 хиляди души и под 2 хиляди места за коли. При застрояването на комплекса малко хотелиери планират паркинги. Това съобщава БиТиВи в материал "Проблемите с паркирането на Златни пясъци продължават"от преди .... 14 години.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha