Христо Иванов подаде оставка като лидер на ,,Да, България”

Христо Иванов подаде оставка като лидер на ,,Да, България”
Публикация   10 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     184

Отказа се и от депутатското си място

   Председателят на „Да, България” Христо Иванов подаде оставка. Тя е била приета от Изпълнителния съвет на партията. „Считаме, че този резултат за партиите от нашата коалиция – ПП-ДБ, изисква поемането на лидерска отговорност. Поради това аз подадох оставката си”, посочи Иванов. Той обяви още, че се отказва и от депутатското си място в 50-ото Народно събрание. Няма да се кандидатира отново за лидер на „Да, България”.

   „В това, което днес казах, не търсете някаква ревизия на коалиционния формат. Ние сме се явили с него на избори. Поели сме ангажименти, заедно с колегите, и ще ги изпълняваме доколкото нашите принципи и цели остават едни и същи. Разговор за развитие и надграждане трябва да има”, уточни Иванов.

Подалият оставка председател на „Да, България” обясни, че е имал разговор с Кирил Петков и Атанас Атанасов, които уведомил за своето решение. „Разговаряхме приятелски, но решенията се взимат от всеки поотделно. Не очаквайте от мен да взимам отношение към техните решения”, поясни той.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha