,,Ориент Експрес,, отново пристигна в Русе

,,Ориент Експрес,, отново пристигна в Русе
Публикация   04 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     341

Легендарният влак е познат от романите на Агата Кристи.

   „Ориент Експрес“ отново пристигна в Русе. Легендарният Ориент Експрес спря отново на Русенската гара днес по пътя си към Истанбул. Влакът пристигна по обед за Централна ж.п. гара в крайдунавския град и остана за около час преди да поеме по пътя си за Варна.

   Композицията се движи по маршрут Русе-Варна-Свиленград-Капъкуле. Във влака пътуват 96 пасажери от цял свят, сред които граждани на Австрия, Германия, Великобритания, САЩ, Мексико. Много родители доведоха децата си за да видят и да снимат луксозния влак.

%image2%

   Легендарният влак „Ориент Експрес“ е познат от романите на Агата Кристи.

   Традиционно той пътува от Париж до Истанбул. В композицията, която се състои от 14 вагона, пътуват туристи от различни държави, които ежегодно плащат хиляди евро, за да си осигурят незабравимо пътешествие.

   Сред любителите на луксозното пътуване с „Ориент експрес“  има жители на САЩ, Австралия, Великобритания, Германия..  За удобството на пътниците се грижи персонал от 41 души. В крайдунавския град влакът бе зареден с вода, премина технически преглед и гранична проверка. Следващата му спирка е Варна, а в Истанбул ще бъде след ден.

Очаква се влакът да пристигне още веднъж в Русе на 8 юни сутринта в 09:05, когато ще остане на гарата за 90 минути.

Тагове : Ориент , влак , Русе ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha