Вторник, 25 Юни 2024

Мълния прекъсна електрозахранването на част от тролейбусната мрежа в Русе

Мълния прекъсна електрозахранването на част от тролейбусната мрежа в Русе
Публикация   02 Юни, 2024   /     akcent.bg   /     160

Природната стихия е унищожила част от заземителните съоръжения, автоматичните стрели, конзолните изолатори и носещите въжета в района на удара.

   След разразилата се снощи гръмотевична буря, към полунощ мълния с огромна мощност порази контактната мрежа на тролейбусния транспорт в района на  кръстовището на бул. „Христо Ботев“ и бул. „Васил Левски“. Екипи на  "Общински транспорт" и ОП  „Комунални дейности“ са реагирали още през нощта и до края на днешния ден се очаква да се възстановят засегнатите и повредени контактна мрежа и светофарна уредба, след което движението в засегнатия район да се нормализира.

   Природната стихия е унищожила част от заземителните съоръжения, автоматичните стрели, конзолните изолатори и носещите въжета в района на удара. По информация на „Общински транспорт Русе“ защитите на контактната мрежа в целия град ще бъдат възстановени до десетина дни, като дотогава остават без защита районите на Централна жп гара и бул. ‚България“. Възможно е на места да има смущения или да не работи светофарната мрежа.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha