Вторник, 18 Юни 2024

,,Заедно активни - аз и моето семейство,, кани деца и родители на 15 юни в парка на младежта

,,Заедно активни - аз и моето семейство,, кани деца и родители на 15 юни в парка на младежта
Публикация   31 Май, 2024   /     akcent.bg   /     360

За пореден път негативно отношение към Инициативата и създателят и си позволяват от PR отдела

   Покана за включване в събитие „Заедно активни – аз и моето семейство” към общинските съветници, общинската администрация и гражданите бе отправена в началото на сесията на Общинския съвет от нейния идеен инициатор, журналистът  Румен Николаев.

  Тази възможност той получи, след като от името на група съветникът от „Възраждане” Милен Боев предложи на старейшините да дадат възможността на Николаев да направи изказване. За отбелязване е, че ЗА гласуваха всичките присъстващи 46 души.

   Николаев заяви, че за година и половина Инициативата „Заедно да спасим децата и Русе от дрогата” е успяла да стигне до голяма част от русенци. Остава обаче тревожният факт, че въпреки мерките за превенция и борба с наркотиците в областта, разпространението на дрога пълзи и взема все по-сериозни размери. Журналистът даде и пример със сектор в бизнеса- ресторантьорството, където освен недостатъчният персонал се очертава и друг сериозен проблем- тези, които кандидатстват за работа, се оказва, че са наркозависими.

   Под мотото „Заедно активни- аз и моето семейство” на 15 юни в Парка на младежта се организират спортни занимания. Участия в поредната инициатива ще вземат ученици и родители от русенските училища и от областта, от фирми и институции.

  Всички те ще могат да покажат възможностите си в различни спортни дисциплини и игри.

  Целта на този своеобразен празник е да насърчи и популяризира занимания с физически упражнения и спорт, както и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията.

   Събитието ще се проведе заедно със Световния ден на предизвикателството, организиран от Община Русе, като ще бъдат направени демонстрации на различни видове спортове.

 Искрен Веселинов от ВМРО препоръча от трибуната такива важни и актуални теми като тези за наркотиците и образованието да бъдат разглеждани по- отговорно от съответните комисии, вместо в рамките на 3-те минути, които регламентира правилникът.

    На всички присъстващи в залата бяха раздадени флаери с покана за събитието, на които има и препоръка към родителите относно признаци на учениците, че може да употребяват наркотични вещества.

  За съжаление обаче, за пореден път отделът „Връзки с обществеността” към Община Русе, този път  в лицето на Кристина Борисова отрази всичко това твърде тенденциозно и показа, че негативното отношение към Инициативата и нейния създател е системно и мълчаливо подкрепяно от ръководствата.

   Журналисти коментираха този абзац като липса на елементарен професионализъм или неприкрито отношение към журналиста Николаев, въпреки че става въпрос за мисия, за дейност, която е в полза на русенци.

...Веднага след това от трибуната се отправи покана за събитието „Заедно активни – аз и моето семейство“, което ще се проведе на 15 юни, от 10:30 часа, в Парка на младежта. Целта на своеобразния празник е да се насърчи и популяризира спортът и да се покаже неговата важна роля за здравето, добрата форма, независимо от факторите възраст, пол, социален и здравен статус....

    Абзацът е част от прессъобщението, което пусна прехвърлената от Общината към Общинския съвет за PR служителка.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още