Четвъртък, 20 Юни 2024

Валери Иванов получи твърда подкрепа от Валери Жаблянов и Румен Петков като кандидат за народен представител от Левицата

Валери Иванов получи твърда подкрепа от Валери Жаблянов и Румен Петков като кандидат за народен представител от Левицата
Публикация   27 Май, 2024   /     akcent.bg   /     688

Петков: Като стопанин на ДДФ Иванов е гарант за развитието на България като дунавска държава и заслужава русенци да гласуват с бюлетина №19

   Кандидатите за народни представители от 19-ти МИР на Левицата днес се срещнаха с Румен Петков и Валери Жаблянов. Този път Петков бе в ролята на кандидат за депутат от Бургас, а Жаблянов- за представител в Европейски парламент. На м/к Русчук заявиха категоричната си подкрепа на водача на листата в Русе Валери Иванов, бизнесмен, председател на Комисията по бюджет и финанси в Общински съвет Русе.

  Ето какво споделят относно бъдещата си работа след очаквания им избор:

Валери Иванов: Рядко се ползва капацитетът на Дунава. Това е така, защото все още липсва инфраструктура, втори мост между Русе и Гюргево, свързан с автомагистрала Русе - В. Търново, а тя, от своя страна, е път към Близкия Изток.

  Развитието на тази инфраструктура ще доведе до просперитет на региона.

   Кандидатирах се за народен представител от Левицата като областен председател на АБВ, защото, за съжаление вече повече от 35 години не се разбират значението и възможностите на Дунава от управляващите. Ще работя за премахване на все по- задълбочаващата се разлика между стандарта на живот в Северна и в Южна България, привличане на инвестиции за големи инфраструктурни проекти, за водене на нормална социална политика. Всичко това ще бъде в полза за решаване на демографския проблем, ще получат тласък в развитието си науката, образованието в региона.

  Г-н Жаблянов, защо русенци да гласуват за Валери Иванов?

Русенци да гласуват за Валери Иванов, който представлява Левицата.  Защото левицата в цяла България е с много ясна позиция, че трябва да се смени управлението на държавата. Не да се смени малкото ПП с голямото ГЕРБ, трябва да се смени политиката.

  Защото всички говорят за приоритети, но ето- един такъв гигантски приоритет като река Дунав- свързаността с Централна Европа, развитието на промишлеността по реката- за българските правителства той не съществува и ако го има- той е само на книга.

  Ето пример, който трябва да се знае. Най-богатите градове в Европа са градовете по реките в Централна Европа- пристанища, промишлени и търговски центрове от столетия.

  Отговорът за състоянието на Русе и реката за съжаление не е тук, а в София. Това е резултат от политиката, която се води и претенциите на г-н Борисов и неговите три правителства до тук, неговото пребиваване в българската политика, че бил оправил инфраструктурата в страната. Нищо не е оправил, освен в собственото си въображение.

   Има един документ, който се нарича Дунавска стратегия за развитие. Лично аз съм участвал в дискусии от близо 10 години. Нашите съседи от другата страна на Дунава нещо понаправиха по този документ и усвоиха някакви средства, докато за нас останаха дискусиите.

Отговорността за това е на управлявалите досега правителства.

Г-н Петков, защо трябва да се гласува за левицата и конкретно в случая- за Валери Иванов?

   Левицата е гарант, че река Дунав ще бъде гърбът на българския строителен бизнес. Защото през последните години Дунава ката ресурс за строителството се превърна в наказание за България. Дунавските пристанища станаха губещи, ние сме потърпевши не само от войната, а от некадърността на българските евродепутати и българските правителства. България е просто един член - участник в Дунавската стратегия, без да се възползва от предлаганите възможности, докато хора като Валери Иванов, като Валери Жаблянов са гаранцията, че Дунава може да бъде притегателно звено за българския туризъм, източник на ресурси и този гарант за строителния просперитет на страната.

 Затова гласуването с №19 e осъзната необходимост и хората, които Левицата предлага, са хора, изключително добре подготвени професионално.

Валери Иванов като стопанин на Дунавски драгажен флот е повече от доказателство, че ние имаме минало, имаме традиции, имаме опит, но имаме и бъдеще.

Затова се обръщам към русенци- нека да дадем шанс за бъдещето ни като дунавска държава, защото провалът и некомпетентността на отишлата си сглобка стигна дотам, че човек да се пита - Дунава дали е плавателната същност и връзка между България и Австрия, или е плавателното шосе, което не намира място в шенгенското пространство.

   Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha