Иво Пазарджиев: Парламентът незабавно да отмени позорното решение за подаряване на реакторите на АЕЦ „Белене“!

Иво Пазарджиев: Парламентът незабавно да отмени позорното решение за подаряване на реакторите на АЕЦ „Белене“!
Публикация   23 Май, 2024   /     akcent.bg   /     294

   Иво Пазарджиев е политик от ВМРО и юрист. Завършва Немската гимназия „Фридрих Шилер“ през 2005 г., след това продължава образованието си в Юридическия факултет на РУ „Ангел Кънчев“, специалност „Право“. Като студент е обществено активен. Бил е член е на Студентския съвет и на Академичния съвет на учебното заведение. От 2014 г. до настоящия момент е член на адвокатска колегия Русе и е действащ адвокат. През 2006 г. е сред учредителите на Русенското младежко сдружение. Избран е за председател два поредни мандата - от 2006 г. до 2008 г. и от 2008 г. до 2010 г. През 2015 г. е избран за общински съветник от ВМРО. На местните избори през 2019 и 2023 година е водач на листата на ВМРО за общински съветници. На 11.11.2019 г. е избран за Председател на Общински съвет - Русе. Пазарджиев е активен спортист. Дългогодишен състезател по тенис в „Тенис клуб Русе“ с множество участия в държавни лични и отборни първенства, и в международни турнири от ITF. Той е водач на листата за изборите за народни представители на ВМРО - БНД.

   Пазарджиев е открит противник на т.нар. "Зелена сделка". Той изтъква на първо място икономическите аргументи, като казва, че преходът към зелена икономика изисква значителни инвестиции във възобновяеми източници на енергия, енергийна ефективност и инфраструктура. Това според него ще окаже натиск върху икономиката и ще доведе до загуба на работни места в някои изключително важни сектори на икономиката, като енергетиката например.

   От друга страна са социалните и социално-икономическите аспекти, касаещи предимно най-бедните и уязвими групи от обществото. Преходът към зелена икономика може да засегне тъкмо ниско-доходните групи, които са най-уязвими пред социалните и икономическите промени.

   Иво Пазарджиев твърди, че изключително важен аспект са и инфраструктурните предизвикателства. Преходът към зелена икономика налага нова инфраструктура, например зарядни станции за електрически автомобили и обновление на сградите, а това ще бъде изключително скъпо и отнемащо време.

   Не на последно място това е сложността на реформите. Зелената сделка изисква реформи в редица сектори, включително енергетика и образование. Според него тези реформи са трудни и трябва съгласуваност и усилия от страна на всички заинтересовани страни. Нищо не бива да се прави набързо и само заради идеята да се угоди на някой нов Голям брат.

   Пример за подобно безгръбначно поведение на българското правителство според него е посещението през последните няколко дни на АЕЦ "Белене" на  съвместна делегация на български, украински и американски експерти. Това, счита Пазарджиев, е показателен факт за намеренията на управляващите. Под претекст, че са правили "инспекция" на реакторите всъщност се подготвя колосална измама и измяна. Според медиите от 13 до 16 май е извършвана техническа оценка на реакторите. Това ясно сочи, че се бърза с финализирането на сделката и реакторите ще бъдат подарени на украинската страна.

   Вместо да изградим нова атомна централа, ние подаряваме атомни реактори на държава във война. С това действие слагаме черен кръст на проекта „Белене“, казва Пазарджиев. Щом реакторите стават за Украйна по оценка на американската страна, защо не стават за България? Очевидно технически и технологично няма проблем, твърди водачът на листата на ВМРО-БНД в Русе Иво Пазарджиев.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha