Събота, 26 Октомври 2024

Правилната посока за България е да бъде правова и европейска държава

   Правилната посока за България е да бъде правова и европейска държава
Публикация   20 Май, 2024   /     akcent.bg   /     540
   Правилната посока за България е да бъде правова и европейска държава – това заяви в интервюси по Дарик радио кандидатът за народен представител в 50-то Народно събрание адв. Рена Стефанова, председател на групата общински съветници в Общински съвет- Русе
 
  Ето кои бяха някои от акцентите в него:
-  Горда съм, че като депутата в 47-ото и 48-ото Народно събрание бях част от екипа, който разработи законопроекта за измененията на Закона за съдебната власт и закрихме специализираните съд, прокуратура и следствие, които бяха бухалка на властта срещу демокрацията. Лишихме мафията от една от опциите, с които да притиска бизнеса и хората.
 
 -  Съдебната система е имунната система на обществото и ако тя не функционира добре, нищо друго не може да работи добре. Т.е. в предстоящия 50-ти парламент е необходимо да се работи много по тази тема и разбира се е нужно необходимото мнозинство. Същото е и с регулаторите, тъй като голяма част от хората не осъзнават в каква степен нашият живот зависи от тях.
 
 -  Целите на изключително тежкото решение да влезем в съвместно управление с ГЕРБ, бяха еврозоната, Шенген, съдебната реформа, промените в Конституцията. И ако се замислите, те са почти на 90 процента изпълнени и щяха да са на 100 процента, ако ГЕРБ не беше разтурил кабинета.
 
 -  Оттук нататък лимитът за колаборация в името на държава с ГЕРБ и ДПС е изчерпан. С ГЕРБ вече няма какво да свършим, с ДПС – още по-малко.
 
 -  Давам си ясна сметка, че не бихме имали 121 депутата, което би осигурило комфорт да задаваме изцяло дневния ред на държавата. При това положение нашата роля е да бъдем в опозиция. Първо - ще представляваме една голяма част от обществото, което иска България да бъде демократична държава. Второ – ще бъдем тези, които ще осветляват всяка крачка на управляващи
 
     Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още