Гост професори от университета МакМастър в Канада изнасят лекции в Русенския университет

Гост професори от университета МакМастър в Канада изнасят лекции в Русенския университет
Публикация   15:13     07 Май, 2024 /     akcent.bg   /     192

    По двустранно споразумение по програмата Еразъм+, дейност КА107, с ръководител проф. дн Анелия Манукова, гости на Русенския университет са професори от катедра „Електротехника и компютърни науки“ на университета МакМастър, Канада – проф. Майкъл Нозуърти (Prof. Michael Noseworthy) и проф. Бабак Нахид (Prof. Babak Nahid), водещи специалисти в областта на технологии за образна диагностика и управление на електродвигатели.

    Университетът МакМастър има над 135 годишна история и е един от четирите Канадски университети, който попада в световната класация на топ 100 университети в света (85-та позиция). Той е сред водещите изследователски институции в Канада в редица области като Технически науки, Здравеопазване, Природни науки, Стопанство и Хуманитарни науки. Изследователската база на университета МакМастър включва единствения в Канада университетски ядрен реактор.

    Университетът заслужено се гордее с двама нобелови лауреати: д-р Бъртрам Брокхаус, съносител на Нобелова награда за физика през 1994 г., и носителят на Нобелова награда за икономика през 1997 г., д-р Майрън Шоулс.

    Катедрата „Електротехника и компютърни науки“ на университет Мак Мастър е специализирана и предлага обучение в областите „Mикроелектроника и схеми със свръхвисока степен на интеграция”; „Биомедицински технологии”; „Комуникационни технологии”; „Системи и мрежи”; „Електромобили”; „Електромагнетизъм и фотоника”; „Интегрирани, вградени и вътрешносвързани системи”; „Силова електроника и електрически машини”; „Сигнали, образи и обработка на видеосигнали”; „Оптимизация, обучение и контрол”.

Лекциите на гост лекторите са организирани по следния график:

    08.05.2024 (сряда) от 10:00 до 12:00 часа в зала 2Г.204 - Разработване на технологии за магнитно резонансно изображение (MRI) за неинвазивна оценка на човешката физиология; проф. М. Нозуърти

    09.05.2024 (четвъртък) от до 10:00 до 12:00 ч. в зала 2Г.204 - Управление на енергийни системи за електрифициран транспорт и управление на електродвигатели; проф. Б. Нахид

За повече информация:

Проф. дн Анелия Манукова, ръководител катедра Електроника, 0889180327

Доц. д-р Красимира Щерева, съкоординатор на двустранно споразумение, 0889935368



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha