В отговор на Акцент.БГ от АПИ за изграждането на АМ Русе- В. Търново - извършват се СМР при обхода при Бяла

В отговор на Акцент.БГ от АПИ за изграждането на АМ Русе- В. Търново -  извършват се СМР при обхода при Бяла
Публикация   17:49     18 Апр, 2024 /     Румен Николаев   /     638

   В отговор на поставени въпроси от Акцент.БГ относно изграждането на АМ „Русе Велико Търново, от пресцентъра на АПИ отговориха следното:

   На 01.04.2024 г. започнаха строително-монтажни дейности по отсечка с дължина близо 8 км /от 61-ви км до 69-и км/ в землището на община Ценово, област Русе, част от АМ „Русе – Велико Търново“ стартираха. Обектът е част от участък 2 „Обхода на град Бяла“.

   В момента на терен се извършват изкопни работи на хумус по директното трасе на магистралата и пътни връзки на пътен възел „Гара Бяла“.

   На въпрос дали строителството ще започне вече от Русе към Бяла  отговор не бе даден.

%image2%

  Важният обект от мащабната транспортна инфраструктура на страната се осъществява от ДЗЗД „АМ РУСЕ ТЪРНОВО“ („Европейски пътища“, „Грома Холд“, „Водно строителство – Благоевград“, „Витез Проспект“ и „Пътпроект 2000“), в което водещ партньор в проектирането и строителството е компанията с огромен опит с подобни обекти в региона Грома Холд.

   Водещ проектант е компанията „Пътпроект 2000“, представлявана от инж. Любомир Симеонов. Това бе обявено по време на първата копка в края на миналата година.

Тагове : магистрала , СМР ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha