За осем месеца агенция ,,Митници,, е инициирала 123 досъдебни производства за корупция

За осем месеца агенция ,,Митници,, е инициирала 123 досъдебни производства за корупция
Публикация   17:43     18 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     283

   От първи август 2023 година до 31 март 2024 в Агенция "Митници" са съставени 5312 акта за административни нарушения и са инициирани 228 досъдебни производства. От тези досъдебни производства 123 са за контрабанда, съобщи в парламента Цецка Дочева, директор на дирекция "Митническо разузнаване и разследване в агенция "Митници". Тя участва в изслушване на Временна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на Асен Василев в тях.

   На въпрос на народен представител Цецка Дочева, посочи че не е получавала никаква информация и данни за баща и син Димитрови (обвинените за контрабанда митничари баща и син - Марин и Стефан Димитрови - бел. реп.). "Лично аз чух за тях след действията на специализираните органи", добави тя.

   Народният представител Константин Бачийски попита за колко от разместените 88 служители на агенцията има данни, че са корумпирани или са свързани с контрабанда. Бачийски попита и дали десетимата служители на Агенция "Митници", на които направени обиски, са сред тези, които са преместени, както и колко хора са понижени или повишени сред тези 88 души.

   Справка за разместванията е готова на 80 процента и в понеделник може да бъде изпратена, съобщи директорът на агенцията Георги Димов.

   Запитан за ефективността от сливането на НАП и Агенция "Митници", Георги Димов посочи, че при внимателен преглед и анализ това ще е успешен модел, който може да доведе до увеличение на приходите в хазната с между 5 и 8 процента.

Тагове : АМ , корупция , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha