Вторник, 30 Април 2024

Премиерът Димитър Главчев предлага Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър

Премиерът Димитър Главчев предлага Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър
Публикация   07:10     16 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     260

Нинова: В какво качество Борисов преговаря за кадровите назначения в служебния кабинет

   Министър-председателят Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет. В предложението до президента Румен Радев премиерът предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов.

   Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите от друга.

Чухте ли Борисов? Директно заплаши служебния премиер Главчев, че ако не уволни външния министър "ще направя да се съобрази впоследствие", написа във "Фейсбук" лидерът на БСП Корнелия Нинова. По-рано днес лидерът на ГЕРБ поиска да бъде сменен външният министър и предложение за това дойде няколко часа по-късно.

   "На кого и в какво качество лидер на партия предлага и преговаря за кадровите назначения в служебния кабинет, който трябваше да проведе честни избори равно отдалечен от всички партии!? Току- що Борисов призна, че е негов. Редил го, договарял го е, нарежда му, заплашва...

   Този човек е в основата на задкулисието и паралелната власт в България", подчерта Нинова. Тя допълва, че вината за връщането на Борисов във властта е на "Продължаваме промяната-Демократична България"

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha