Понеделник, 6 Май 2024

Насоките за кандидатстване по програмата за интегрирано градско развитие бяха представени от Община Русе

Насоките за кандидатстване по програмата за интегрирано градско развитие бяха представени от Община Русе
Публикация   07:46     13 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     413

Ресурсът, заделен за Община Русе по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“, е 51,2 млн. лв.

   В зала „Свети Георги“ в сградата на Община Русе днес се проведе информационно събитие, организирано от местната администрация, на което бяха представени насоките за кандидатстване по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027.

   По процедурата Община Русе е в качеството си на териториален орган, отговорен за подбора на проектните идеи.

   В рамките на събитието бяха дадени разяснения за възможностите и етапите за кандидатстване с проектни идеи, допустимите кандидати и дейности, както и сроковете по оценка и приоритизация на проектните идеи. В процеса на подаване на проектни идеи могат да участват всички заинтересовани страни на територията на общината:

-        Държавни органи;

-        Областни администрации;

-        Общински власти на всички градски и селски общини в съответствие с териториалния обхват на допустимите дейности;

-        Представители на гражданското общество (неправителствени организации, организации на работодатели и на синдикати, фондации);

-        Представители на бизнеса (предприятията);

-        Научна и академична общност, вкл. училища и висши учебни заведения;

-        Сдружения на собственици на сгради в режим на етажна собственост;

-        Лечебни заведения, държавна или общинска собственост, само в партньорство съответно с Министерството на здравеопазването (в случай на държавна собственост) или общината (в случай на общинска собственост);

-         Културни институти.

   Допустимите дейности по програмата са: Инфраструктурни мерки за насърчаване на икономическата активност; Енергийна ефективност; Устойчива мобилност, вкл. градска мобилност; Пътна инфраструктура, функционални връзки и пътна безопасност; Зелена градска инфраструктура и сигурност в обществени пространства; Образователна инфраструктура; Здравна инфраструктура; Социална инфраструктура; Жилищно настаняване; Култура, спорт и туризъм.

   Представени бяха и интегрираните проектни идеи, с които Община Русе планира да кандидатства по програмата, с цел получаване на финансиране.

   Ресурсът, заделен за Община Русе по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“, е 51,2 млн. лв., като срокът за подаване на проектни идеи е 9 май.

На събитието присъстваха представители на различни групи местни заинтересовани страни и потенциални кандидати на територията на общината.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha