Четвъртък, 9 Май 2024

Кристиян Недев стига четвъртфинал до 13 години!

Кристиян Недев стига четвъртфинал до 13 години!
Публикация   09:51     08 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     169
   От 4 до 7 април в град Полски Тръмбеш се проведе Държавно индивидуално първенство по тенис на маса за деца до 13 години.  В конкуренцията на 96 деца от цяла България състезателите на СКТМ Дунав Русе и УСШ Русе - Крисиян Недев, Адриан Цветков и Стелан Лъвчиев, постигнаха много добри резултати.
 
    Кристиян Недев (12 години) спечели своята предварителна група с три чисти победи с по 3:0. В основната схема той стигна до четвъртфинал след много сърцата игра! Той постигна първата си победа срещу Емил Попов (Попови Стамболийски), като треньор на Емил е Кирил Попов - първата ракета на мъжкия отбор на Дунав Русе!
 
   Следващата победа бе и изненадата на турнира - Криско победи Йоан-Давид Олива от Комфорт Варна,който е национален състезател. Мача бе много оспорван, но в решителния пети гейм нашият състезател показа здрави нерви и се поздрави с крайния успех! За влизане в осмицата последва нова победа с 3:2 срещу Калин Иванов от Добрич. На четвъртфинал Криско загуби от Стефан Бончев от Комфорт Варна с 0:3 гейма. Недев е един от тримата състезатели,които нарушават хегемонията на варненци в първата осмица!
 
   На двойки Недев влезе в топ 16 с Иван Петров от "Попови". На смесени двойки с Мая Маринова от "Янтра" Полски Тръмбеш също е в топ 16.
 
   Адриан Цветков постигна две победи и бе на крачка да победи водача от "Светкавица" Търговище, но след загуба с 2:3 завърши втори. В основата схема Ади спечели първи гейм срещу състезател от Панагюрище, но не успя да задържи преднината и загуби. На двойки след победа Ади е в топ 32.
 
   Стелан Лъвчиев (9 г.) показа грамотна игра срещу по-големите батковци. Той завърши втори в своята група и влезе в основната схема. Там той загуби, въпреки,че водеше в точките и трите гейма. На двойки с Васил Панков от ЦСКА той постигна победа и е в топ 32. На смесени двойки също е в топ 32.
 
   Треньорите Петър Петров и Стефан Лъвчиев виждат израстване на своите състезатели и очакват бъдещи спортни успехи. Ръководството на клуба благодари на фирма Доминекс Про и лично на  Нина Крушева за подкрепата!
Тагове : тенис , Тръмбеш ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha