Сряда, 24 Април 2024

Тръмп внесе $175 млн. гаранция по делото си за гражданска измама

Тръмп внесе $175 млн. гаранция по делото си за гражданска измама
Публикация   08:14     02 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     208

Така той избегна плащането на санкция в размер на 454 млн. долара

   Доналд Тръмп внесе гаранция в размер на 175 млн. долара по делото си за гражданска измама в Ню Йорк. Така той избегна плащането на санкция в размер на 454 млн. долара, докато делото му преминава през процеса на обжалване, предаде АФП.

Миналата седмица нюйоркският апелативен съд намали гаранцията от 454 млн. долара, която той първоначално трябваше да плати, като намали сумата на 175 млн. долара и му даде 10 дни да плати тази по-малка сума.

   Първоначално дължимата санкция от близо половин милиард евро пораждаше вероятност нюйоркските власти да пристъпят към конфискация на активите на Тръмп, ако той не може да плати, но намаляването - и намирането на компания, която да внесе гаранцията - му даде възможност да си поеме въздух.

"Много уважавам решението на апелативния отдел и ще внеса 175 млн. долара в брой и облигации или обезпечение, или каквото е необходимо, много бързо, в рамките на 10 дни", каза Тръмп.

   Спасителният пояс дойде от калифорнийска организация, наречена Knight Specialty Insurance Company, която обяви гаранцията в документ, публикуван от съда на 1 април.

77-годишният магнат в сферата на недвижимите имоти, който за пореден път спечели номинацията на републиканците, получи глобата, след като съдия Артър Енгорон призна него и двамата му пълнолетни синове за виновни в съдебен процес без участието на съдебни заседатели, като постанови, че те и семейната му компания са излъгали за стойността на активите, мамейки банки и застрахователи.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha