Събота, 27 Април 2024

У нас по-масово се използват канабиса, амфетамините и метаамфетамини

У нас по-масово се използват канабиса, амфетамините и метаамфетамини
Публикация   13:20     27 Март, 2024 /     akcent.bg   /     139

Това, което сега застрашава най- много нашите тийнейджъри и най-масовото, което използват- това са вайповете, които съдържат HHC

 У нас по-масово се използват канабиса, амфетамините и метаамфетамините. Освен това, голяма опасност представляват наркотиците от групата на нитазените, които са много 50 до 60 пъти по-мощни от фентанил. Във Великобритания вече има над 150 смъртни случая за година, каза Стефан Бакалов, началник на отдел „Борба с наркотрафика” към Агенция „Митници" в ефира на „Здравей, България” ..

  Това, което сега застрашава най- много нашите тийнейджъри и най-масовото, което използват- това са вайповете, които съдържат HHC. Вече е доказано, че съвсем не е безобидно и отключват психоси.  Доставчиците на HHC обичат да го рекламират като „легална алтернатива на тревата (THC)“. Продава се в обичайните търговски обекти и онлайн магазини, както и в магазини за тютюневи изделия, денонощни супермаркети и в Amazon. Поради което се привличат все повече млади и неопитни потребители.

 „Стараем се да проверяваме 80% от пратките, които съдържат банани. Знаем, че те често се използват за превозване на дрога. В този случай служителите ни са селектирали няколко от контейнерите. Дрогата е била укрита във фабрично изработени стени”, обясни Бакалов.

  Най-много се задържат от Еквадор, Панама и Бразилия.

По-думите му не е ясно дали наркотиците са били предназначени за България, тъй като най-много кокаин се употребява в Западна Европа, поясни Бакалов.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още