Четвъртък, 30 Май 2024

Денков призова ГЕРБ да не хвърлят държавата в хаос, а да подпишат споразумението

Денков призова ГЕРБ да не хвърлят държавата в хаос, а да подпишат споразумението
Публикация   06:39     24 Март, 2024 /     akcent.bg   /     73

"Преговорите за промени в състава на МС показаха, че нямаме взаимно съгласие за смяна на министри

   Министър-председателят в оставка акад. Николай Денков призова ГЕРБ да не хвърлят държавата в хаос, а вместо това да подпишат споразумението, по което са преговаряли, и да гласуват кабинет с премиер и външен министър Мария Габриел, но без други промени в структурата и състава на Министерския съвет. "Обещанията трябва да се спазват, аз спазих моето", каза Денков във видео обръщението си, визирайки подадената си на 6 март оставка.

   Денков се обърна към ръководството на ГЕРБ-СДС и напомни за даденото преди девет месеца обещание за съвместно управление със срок от 18 месеца.

    Вместо да хвърляме държавата в хаос, нека спазят дадената дума – да подпишем споразумението и да гласуваме правителство с министър-председател и външен министър Мария Габриел, без да променяме състава на Министерския съвет. Министър-председателят в оставка акад. Николай Денков

"Преговорите за промени в състава на МС показаха, че нямаме взаимно съгласие за смяна на министри. Съгласно уговорката ни би трябвало само ние с г-жа Габриел да сменим позициите си. Успоредно с това, в хода на преговорите изработихме споразумение за реформите в съдебната система, регулаторите и службите. То беше публикувано и ние сме готови да го подпишем", обяви премиерът в оставка.

 

"Обещанията трябва да се спазват, аз спазих моето", каза Денков във видео обръщението си, визирайки подадената си на 6 март оставка.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha