Четвъртък, 9 Май 2024

Киберфолк: Списъкът на Габриел роди сайт ministarlisam.com

Киберфолк: Списъкът на Габриел роди сайт ministarlisam.com
Публикация   07:44     21 Март, 2024 /     akcent.bg   /     131

   След като в рамките само на 24 часа се смениха няколко състава на бъдещо правителство с мандата на ГЕРБ интернет пространството се наводни с шеговити коментари по повод политическата ситуация.

    Как да проверим дали не сме в списъка с министри

В "Туитър", например, запитаха бившия министър на електронното управление и настоящ депутат от "Да, България" Божидар Божанов - защо не е направена опция хората да проверяват в правителствения сайт дали случайно не са назначени за министри:

Малко по-късно се появи направо специален сайт. На адрес ministarlisam.com всеки може да провери дали случайно не е попаднал в списъка за нов Министерски съвет. Божидар Божанов дори обяви, че също е получил линк към въпросния шегаджийски сайт, чиито автори пишат:

1. На 19 март 2024 парламентарната група на ГЕРБ внася мандат за съставяне на правителство.

2. Президентът, Румен Радев, приема мандата.

3. На следващия ден част от министрите предложени в мандата заявават, че въобще не са се съгласявали да бъдат министри.

    Проверете по-долу дали вие не сте били предложени като министър в мандата, както и дали все още сте в него, както и дали случайно в момента не сте министър на нещо.

   За проверка е достатъчно да се напишат трите имена в обособеното поле. Предлага се и услугата "абонамент" с уведомяване при следващи мандати "ако случайно сте министър, да ви кажем".

                    Изображение

    И още за "онзи списък"

Появиха се и препратки към изборите за президент на БФС. На конгреса новоизбраният шеф на футбола Георги Иванов-Гонзо прочете без да иска името на покойния вицепрезидент Камен Костадинов като член на своя Изпълком, вместо това на кмета на Враца Калин Каменов. Това влезе във фолклора:

Появиха се и други шеги на тема "този път не съм аз министър":

Тагове : киберфолк ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още