Четвъртък, 9 Май 2024

С лафет с военна машина пренася тялото на патриарх Неофит до храм ,,Света Неделя"

С лафет с военна машина пренася тялото на патриарх Неофит до храм ,,Света Неделя
Публикация   16:14     16 Март, 2024 /     akcent.bg   /     223
Тялото на Патриарха на България и Софийски митрополит Неофит ще бъде пренесено с лафет от храм "Св. Александър Невски" до църквата "Света Неделя", където ще бъде погребан.
 Лафетът с ковчега, предвождан от военна машина, ще тръгне с траурното литийно шествие от "Св. Александър Невски", което ще мине  по ул. "Г.С.Раковски", бул. "Цар Освободител", бул. "Мария Луиза" и ще завърши пред митрополитската катедрала "Света Неделя". Там ще бъде положено тялото на упокоилия се предстоятел на Българската православна църква.
   Фандъкова: Надценява се ролята на председателите на комисии, нужно е мнозинство.
  За да можеш да реализираш своите политики, трябва да осигуриш мнозинство. Това става с диалог и взаи...
   Това е същият лафет от гаубично оръдие, който е предвождал и погребението на Цар Борис III Обединител през 1943 г., теглен от 6 коня. Опелото на дядо Неофит бе оглавено от Вселенския патиарх Вартоломей.      
  Движението на автомобили по маршрута на траурното шествие е спряно.
   В центъра на София има специални мерки за сигурност и засилено полицейско присъствие, включително и със сили от СОБТ. Сутринта бяха забелязани и снайперсти по покривите на околните на "Св. Александър Невски" сгради, които се грижат за сигурността на височайшите присъствия на поклонението на патриарх Неофит.
Тялото на Патриарха на България и Софийски митрополит Неофит ще бъде пренесено с лафет от храм "Св. Александър Невски" до църквата "Света Неделя", където ще бъде погребан. Лафетът с ковчега, предвождан от военна машина, ще тръгне с траурното литийно шествие от "Св. Александър Невски", което ще мине по ул. "Г.С.Раковски", бул. "Цар Освободител", бул. "Мария Луиза" и ще завърши пред митрополитската катедрала "Света Неделя". Там ще бъде положено тялото на упокоилия се предстоятел на Българската православна църква. comment 0 visibility 906 - access_time 13/02/2024 София Фандъкова: Надценява се ролята на председателите на комисии, нужно е мнозинство Това е същият лафет от гаубично орйдие, който е предвождал и погребението на Цар Борис III Обединител през 1943 г., теглен от 6 коня. Опелото на дядо Неофит бе оглавено от Вселенския патиарх Вартоломей. сБогом с Патриарха на България Неофит Движението на автомобили по маршрута на траурното шествие е спряно. В центъра на София има специални мерки за сигурност и засилено полицейско присъствие, включително и със сили от СОБТ. Сутринта бяха забелязани и снайперсти по покривите на околните на "Св. Александър Невски" сгради, които се грижат за сигурността на височайшите присъствия на поклонението на патриарх Неофит.

Прочети още на Столица.bg: https://stolica.bg/sofia/s-lafaiet-s-btr-i-prenesyat-tyaloto-na-patriarh-neofit-do-hram-sveta-nedelya
ялото на Патриарха на България и Софийски митрополит Неофит ще бъде пренесено с лафет от храм "Св. Александър Невски" до църквата "Света Неделя", където ще бъде погребан. Лафетът с ковчега, предвождан от военна машина, ще тръгне с траурното литийно шествие от "Св. Александър Невски", което ще мине по ул. "Г.С.Раковски", бул. "Цар Освободител", бул. "Мария Луиза" и ще завърши пред митрополитската катедрала "Света Неделя". Там ще бъде положено тялото на упокоилия се предстоятел на Българската православна църква. comment 0 visibility 906 - access_time 13/02/2024 София Фандъкова: Надценява се ролята на председателите на комисии, нужно е мнозинство Това е същият лафет от гаубично орйдие, който е предвождал и погребението на Цар Борис III Обединител през 1943 г., теглен от 6 коня. Опелото на дядо Неофит бе оглавено от Вселенския патиарх Вартоломей. сБогом с Патриарха на България Неофит Движението на автомобили по маршрута на траурното шествие е спряно. В центъра на София има специални мерки за сигурност и засилено полицейско присъствие, включително и със сили от СОБТ. Сутринта бяха забелязани и снайперсти по покривите на околните на "Св. Александър Невски" сгради, които се грижат за сигурността на височайшите присъствия на поклонението на патриарх Неофит.

Прочети още на Столица.bg: https://stolica.bg/sofia/s-lafaiet-s-btr-i-prenesyat-tyaloto-na-patriarh-neofit-do-hram-sveta-nedelya


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha