Информативен щанд представя туристическия потенциал на община Русе на „Ваканция и СПА Експо 2024“

Информативен щанд представя туристическия потенциал на община Русе на „Ваканция и СПА Експо 2024“
Публикация   18:34     13 Март, 2024 /     akcent.bg   /     251

Община Русе представи с видеоматериали и фестивалните прояви на града

   Община Русе участва със самостоятелен щанд на 40-ото издание на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА експо 2023“. Изложението се провежда от 13 до 15 март в София под егидата на Министерството на туризма и събира на едно място над 260 изложители от 16 държави.

   Интересът към традиционните фестивали и събития в годишния календар на Община Русе е голям от първия ден. Градът ни се представя с информация и материали, посветени на разнообразните аспекти на наследството и модерността, с които Русе привлича посетители от Европа и света – историческо минало, архитектура, природа, възможности за забавления, пешеходен и велотуризъм, поклоннически туризъм, културни продукти, утвърдени във времето като местно наследство. Част от рекламните материали представят извънградски обекти, подходящи както за отдих и разходки, така и за вълнуващи приключения.

   На туристическия щанд може да се получи информация и за предстоящото издание на Туристическото изложение „Уикенд туризъм“, което за поредна година ще се проведе през месец май в града. Освен полезната и интересна информация за града и региона, посетителите ще имат възможност за дегустация на емблематичното за града сладко изкушение - торта “Гараш”, както и на висококачествено ароматно вино, произведено от местна винарна. Презентацията в кулинарното шоу, което ще се проведе на 14 март, ще направи директорът на Регионалния исторически музей – Русе проф. Николай Ненов.

   Община Русе представи с видеоматериали и фестивалните прояви на града като Римския пазар на Сексагинта Приста, Фестивала на обредните хлябове, както и инициативи на РИМ – Русе.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha