Инж. Петър Петров: 2023 г.- най-добрата в историята на Дунарит

 Инж. Петър Петров: 2023 г.- най-добрата в историята на Дунарит
Публикация   08:30     12 Март, 2024 /     Текст и снимка: Румен НИКОЛАЕВ   /     2297

Повече от 1100 работещи в завода имат месечен доход, съпоставим със средната заплата в София

 

    Печалбата на Дунарит за 2023 година е ... колкото оборотът за 2021 година.     ... и два пъти колкото продажбите за 2022 година.Това заяви пред Акцент.БГ изп. директор на компанията инж. Петър Петров.

    Разбира се, тези резултати не се дължат само на войната в Украйна, където Дунарит няма юридическо присъствие. Естествено дружество със сериозна история във времето поддържа бизнеса успешно с повечето свои партньори по света.

  В момента работещите в завода са повече от 1100 души, като за миналата година броят им е увеличен с малко над 100 работници и служители. Колкото за свързаните с „Дунарит” производства в Русе и региона, те със сигурност надхвърлят 4000 !!! души. Поне половин дузина са доставчиците на дървени опаковки, като част от тях са мебелни фирми в Русе.

   За русенския завод за специална продукция работят всички леярни в България, като те произвеждат и доставят необходимите отливки. Във всяка една от тях работят по няколко стотин души.

  На територията на Дунарит може да се наблюдава цялото промишлено производство като процеси- студена обработка на металите, лаково- бояджийски покрития, пластмаси, монтажни дейности...Сега с реализиране на проекта за соларния парк вече ще има и енергетика.

  Естествено в тези напрегнати условия на труд и реализация на продукцията работещите в Дунарит се радват на среден доход, съотносим със средната заплата в столицата- 3000 лева.



Коментари

  •     Иван Иванов 

    На обикновения работник в цеха е много далеч от 3000 лв. По тази логика директорите и администрацията вземат доста високи заплати, което е в ущърб на хората в цеховете. Много хубаво, евала, браво!

Коментирай

   captcha