Четвъртък, 9 Май 2024

Надежда всяка тука оставете...!!!

Надежда всяка тука оставете...!!!
Публикация   18:45     03 Март, 2024 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     653

Лада Паунова: Парламентарната комисия не може да замести Прокуратурата

   Парламентарната комисия не може да замести Прокуратурата, но пък нейното разследване може да освети фактите и да ги поднесе на обществото. Това може да помогне на парламента за бъдещо законодателство, заяви в ефира на „На фокус” заместникът на председателя на ВКС Лада Паунова, която ще гледа делата срещу обвинител номер едно. ..

  ... Относно флашките от претърсванията покрай Пепи Еврото заместникът на председателя на ВКС обясни, че по механизма за разследване се изпращат сигнали, а не преписки или флашки.

   „Не мога да ги погледна, те са пакетирани. Върнах ги, защото наблюдаващият прокурор ме сезира, че те са необходими за разследването", каза съдия Паунова.

   Тя каза, че по закон е задължена да ги върне и копие не може да се направи. "Ако не ги бях изпратила, можех да бъде укорима, включително и за престъпление срещу правосъдието", добави съдия Паунова. 

                                      Съдия Лада Паунова: Ако не бях върнала на прокуратурата флашките по  "Осемтте джуджета", можеха да ме разследват                                 

   Ето тук за пореден път се стига до пълен абсурд, и то за съжаление-  правен.

  Съдия Паунова получава веществени доказателства в плик, които няма право нищо да направи с тях, защото щяла да бъде "укорима". И следвайки закона, ги връща на инстанцията, градска прокуратура, където ще бъдат разследвани въпросните доказателства от прокурор, подчинен на зам. главния прокурор...

  И пак в името на Закона, някой ни прави на идиоти. Веществени доказателства срещу Саравов ще бъдат в ръцете на градски прокурор, който му е подчинен, и се очаква, че няма да се злоупотреби.....

   Надежда всяка тука оставете...!!! Явно съдебната ни система е зачената в грях!

  



Коментари

  •     Янков 

    Цацаров,Ив. Гешев,Сарафов и тримата са тръгнали от един адрес по посока кабинета на гл. прокурор на Р.България. Последният беше с много специална задача.Трябваше да изчагърта до основи петната, които замърсяваха думите и делата станали известни на българската общественост.

Коментирай

   captcha