Доналд Тръмп спечели първичните избори на Републиканската партия в още три щата – Мичиган, Мисури и Айдахо – като по този начин увеличи и без това голямата си преднина пред единствената си съперничка – Ники Хейли. В Мичиган Тръмп победи Хейли във всички 13 окръга. В Мисури победата му беше обявена по-малко от два часа след началото на гласуването.

   На митинг в Северна Каролина бизнесменът, срещу когото се водят няколко граждански и наказателни дела, нападна настоящия президент и негов основен опонент – Джо Байдън.

   Законопроектът за границата на Байдън ще засили инвазията срещу страната ни. Неговият план ще унищожи напълно социалното осигуряване, Medicare, Medicaid, здравеопазването и общественото образование. Той съсипва тази държава, това е катастрофа. Но ние няма да му позволим да унищожи социалното осигуряване. Няма да му позволя да срине Medicare. Няма да му позволя да превърне държавните ни училища в мигрантски лагери. Доналд Тръмп

   Тръмп отново използва обичайните си аргументи срещу своите политически съперници – демократите – обвинявайки ги, че използват съдебната система, за да го отстранят от пътя на Байдън.

   На финала на митинга Тръмп призова всички свои симпатизанти да отидат до урните на изборите в т.нар. „Супер вторник“, когато ще гласуват избирателите в 16 щата, включително Северна Каролина и Вирджиния.

   Ники Хейли обеща да остане до надпреварата поне до провеждането на всички избори в „Супер вторника“, макар че до този момент не е спечелила в нито един щат.