Националната телевизия ще излъчи "Моралът е доброто", след като веднъж го спря

Националната телевизия ще излъчи
Публикация   21:05     25 Фев, 2024 /     akcent.bg   /     336

В документалната продукция Диманов показва света на известния общественик Таков чрез архивни кадри и документи

    Документалният филм “Моралът е доброто”, посветен на покойния юрист Кристиан Таков, най-после ще бъде излъчен в ефира на БНТ. Това ще се случи на 4 март от 17:30 ч.

   Новината съобщи лично режисьорът на продукцията Веселин Диманов в своя публикация във Фейсбук.

   В средата на декември миналата година изданието "Mediapool" съобщи, че "Моралът е доброто" е бил предвиден да се излъчи в ефира на Националната телевизия на 2 януари 2024 г. от 21:30 часа - решение, което Управителният съвет на медията, начело с Емил Кошлуков, по-късно промени.

   Изданието тогава направи връзка между решението на ръководството на БНТ и някои от сцените във филма. В част от тях са представени протестите срещу кабинета "Орешарски" след избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Генерален директор на БНТ и тогава, и все още е Емил Кошлуков макар неговият мандат да изтече още миналата година. В момента той продължава да заема поста до избирането на нов директор - но такъв конкурс не може да бъде започнат заради поредица от тактически паузи и съдебно дело, което бави процеса.

   Премиерата на филма беше през ноември 2022 г., а впоследствие беше показан в редица населени места в страната, както и в чужбина. В момента той може да се гледа и в каталога на НВО Мах.

   В документалната продукция Диманов показва света на известния общественик Таков чрез архивни кадри и документи, голяма част от които не са били публикувани досега.

    Те се редуват с интервюта със семейството му, приятели, колеги и съмишленици, определящи Кристиан Таков като "един от най-светлите герои на българския преход", "радикален, но прав","въплъщение на желанието на цяло едно поколение да види света в България по-справедлив".

   boulevardbulgaria.bg

Тагове : БНТ , филм , Таков ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha