Делян Пеевски и Джевдет Чакъров са двамата съпредседатели на ДПС

Делян Пеевски и Джевдет Чакъров са двамата съпредседатели на ДПС
Публикация   18:43     24 Фев, 2024 /     akcent.bg   /     250

При гласуването анблок няма и възможност единият кандидат да не бъде избран

   Делян Пеевски и Джевдет Чакъров са двамата съпредседатели на ДПС, гласуваха делегатите на Единайстата Национална конференция на партията. Това съобщи пресслужбата, след като преди повече от три часа заседанието беше закрито за медиите, за да може да да бъдат обсъдени и гласувани промените в устава и кандидатурите на Пеевски и Чакъров.

   Пресслужбата на ДПС информира, че двете кандидатури са гласувани анблок, тоест вкупом. При това положение делегатите не могат да покажат предпочитание към единия от двамата номинирани.

   При гласуването анблок няма и възможност единият кандидат да не бъде избран. Решението е взето единодушно, съобщава още ДПС. Партията посочва, че в заседанието са участвали 910 делегати и над 350 гости от партии, европейски и световни либерални представители, дипломати, представители на вероизповеданията.

   За закритата част от конференцията медиите бяха изведени от залата и сградата на "Интер Експо Център". За медиите ДПС е обособила кът с отопление и напитки. Пресслужбата уведоми журналистите, че няма да има възможност за въпроси след края на конференцията.

  През ноември 2023 г. Пеевски пожела да оглави партията и това изглеждаше решено, след като Доган го обяви за "феномен в българската политика". В началото на януари, ден преди 34-ата годишнина от основаването на ДПС обаче почетният председател обяви тревога да не се превърне ДПС в ДПС в "корпоративна, платена" партия и поиска двама съпредседатели.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha