Четвъртък, 9 Май 2024

Иван Белчев пита министър Цеков за липсата на надзор за ремонта на Дунав мост

Иван Белчев пита министър Цеков за липсата на надзор за ремонта на Дунав мост
Публикация   14:24     07 Фев, 2024 /     akcent.bg   /     225

Въпреки че в обществената поръчка за строителен надзор са участвали 8 кандидати, досега не е избран изпълнител, пише депутатът

  Все още не е зазначен строителен надзор за ремонта на Дунав мост. За това сигнализира депутатът Иван Белчев министър Цеков. Въпреки че в обществената поръчка за строителен надзор са участвали 8 кандидати, досега не е избран изпълнител, пише Белчев до регионалния министър и пита:

1. Какви са предприетите стъпки от страна на Министерството за регионално развитие и благоустройство и агенция "Пътна инфраструктура" за ускоряване на процеса на избор на строителен надзор за ремонта на Дунав мост?

2. Какви са предвидените етапи и времеви рамки за ремонт на съоръжението, и как ще бъде осигурено непрекъснатото движение по моста по време на ремонтните работи?

3. Предвидено ли е в рамките на ремонтните дейности да се премахнат петолъчките от стълбовете за осветление на българската страна на моста, които са символ на един престъпен* режим ?

   Изразявам своята благодарност за вниманието и очаквам Вашето съдействие в разрешаването на този важен въпрос, който засяга както ефективността на трансграничния транспорт, така и безопасността на гражданите и транспортните оператори.

*Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен, Обн., ДВ, бр. 37 от 5.05.2000 г.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha