Традициите в поръчковото медийно омаскаряване са живи

Традициите в поръчковото медийно омаскаряване са живи
Публикация   08:05     07 Фев, 2024 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     255

И Нотариуса, и пришълец в Русе ползват медиите за изнудване с користни цели

   През 2019 г. съдия Цариградска прочита невярна информация за себе си. Разпечатва публикацията на хартия и я праща към Инспектората на Висшия съдебен съвет (ВСС) с искане да се започне проверка спрямо нея за почтеност и конфликт на интереси.

   След публикацията Цариградска получава обаждане от роднина, която е била инструктирана да ѝ предава съобщения.

   ''Беше ми съобщено, че Марти (Мартин Божанов - Нотариуса, бел. ред.) има дело при мен, което аз разглеждам и е имотен спор с неговата бивша съпруга. Единственото, което се иска от мен е не да реша делото в негова полза, а просто да се отведа. Беше направено уточнение да имам предвид, че Марти има много сериозни контакти и бил близък с Гешев и Пеевски. Освен това ми беше казано, че могат да ми платят някой лев и ще бъде свалена публикацията, ако се отведа, но ако не го направя, това е само началото на медийните публикации срещу мен и също така няма да мога да работя не само като съдия, а ще бъда неспособна за всякаква работа'', разказва съдия Цариградска.

   По време на делото, засягащо интересите на Мартин Божанов, в залата се появява самият той с искане Цариградска да се отведе от делото.

   ''Било по-добре да се отведа, за да не се вадят неща от личния ми живот, защото в съдебната зала щяло да стане твърде нехигиенично'', спомня си Цариградска....

... Очевидно прокуратурата не желае да разследва това, което МВР е установило,

  Адска машина за ликвидиране на хора Дневник, Георги Пауновски, 05.02. 2024

   Това се случва преди 5 години, когато все още Промяната не е дошла. Публикацията е в жълто- кафява медия, както съдията нарича ПИК, Близ и Уикенд, които са били използвани да бъдат очерняни, за да бъдат отхвърляни при разглеждане на определени дела.... И на това безобразие се дава гласност едва след убийството на т.н. Нотариус.

   Наивността ми окончателно изчезна, след като прокуратурата в Русе не видя причина за разследване на подадени сигнали за рекет от страна на собственик на сайт, угодно използван по време на предизборната кампания на местните избори. За отбелязване е, че "медийният експерт", правил опити за изнудване различни публичните личности /за съжаление някъде успешно/, е придобил журналистически опит в една от въпросните медии.

   Не разбирах защо прокуратурата не смъкна превръзката от очите си и не прочете онова, което полицията е свършила в преписката и какво са написали свидетелите, подписали са се под показания за изнудване...

   Не разбирам как и защо "изнудване" за всеки гражданин означава изнудване, за полицията- също, но не и прокуратурата.

   Не разбирам как хора на различни постове в обществено- икономическия живот на Русе, на партийни активисти, подали жалба за рекет в полицията, са разказали едно и също нещо, което всеки средно образован човек би определил като изнудване или рекет, като прокуратурата не видя подобно нещо.

  Как един и същи член от НПК за полицията значи рекет, а за прокуратурата- не.

   Разбирам единствено, че използването и насърчаването на подобни интернет издания намират добра почва за омаксаряването и окалването на нарочени хора срещу някой лев, за прокуратурата е нещо нормално.

  И единственото, което ме успокоята е, че и в тези грозни ситуации се следва традицията. И че Промяна няма.

  И че между справедливост и правосъдие нищо общо няма.

  И че с основание гражданите не подават сигнали до правораздавателните органи, защото обществената им активност най-много да бъде наказана.

   Сигнали за изнудване по еднотипна схема на публични личности се оказаха неоснователни

     https://akcent.bg/article/67076

  

 

  

  



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha