Сряда, 21 Февруари 2024

Пеевски разнищва убития Мартин Божанов - това е виц!

Пеевски разнищва убития Мартин Божанов - това е виц!
Публикация   07:14     07 Фев, 2024 /     akcent.bg   /     298

"Надявам се Пеевски не си се представя начело на тази комисия", посочи Николай Стайков

   "Ние се шегуваме, но то се случва пред нас, това е новина като от сайта "Не!Новините"." Така разследващият журналист и един от създателите на Антикорупционния фонд Николай Стайков коментира в предаването на "(О)позиция" на "Сега" заявеното от шефа на ПГ на ДПС Делян Пеевски намерение да бъде създадена специална парламентарна комисия, която да разследва връзките на убития Мартин Божанов - Нотариуса. 

   "Надявам се Пеевски не си се представя начело на тази комисия", посочи Стайков и припомни, че Пеевски е санкциониран за корупция от САЩ и Великобритания и е "станал символ на корупция и влияние в съдебната система, единственият български политик, който е имал тъст във Висшия съдебен съвет". Според Стайков тази активност напълно се вписва в поведението на Пеевски от последните месеци и желанието му да изчисти образа си и да се превърне в незаобиколим фактор.

   "Лично аз със санкционирани по "Магнитски" няма да седна на една маса да обсъждам Мартин Божанов и схемите на влияние в съдебната система", допълни Стайков. АКФ освети неотдавна Божанов, но от разкритията на организацията не последва нищо.

   Според Стайков е направо смешно, че прокуратурата сега обяви, че е предстояло да повдигна обвинение на Божанов, чиято дейност е ясна от над 20 години, и е изградил устойчива схема на влияние и монетизирането му в съдебната система. Журналистът подозира, че и делото, по което се твърди, че е предстояло обвинение, е отивало към прекратяване. 

   "Много е важно да се направи проверка от Нотариалната камара. Те само се разграничиха от прякора му, а там има десетки сделки, свързани с него и фирмите му, които трябва да бъдат проверени, защото има информация, че има нарушения", каза още Стайков.Коментари

  •     Читател 

    Господа от горните етажи,много тежка обида е за нашия народ,да му натрапвате индивиди,които до болка са му познати.Хората са объркани до степен,да не вярват дори на заглавията които четат в някои нагаждащи се във всички времена медии.

Коментирай

   captcha