Четвъртък, 9 Май 2024

Весела Лечева запазила и марка политическа партия ,,3-ти март"

Весела Лечева запазила и марка политическа партия ,,3-ти март
Публикация   08:14     04 Фев, 2024 /     akcent.bg   /     209

Лечева бе в инициативния комитет за запазване на трети март като национален празник

   На фона на думите на президента, че в настоящата политическа ситуация "появата на алтернатива е неизбежна", оказва се, че хора, близки до Радев вече са регистрирали търговска марка “ПП З-ти март”. Това показва справка в Патентното ведомство. За тази регистрация първа алармира бившата шефка на ведомството Таня Найденова. 

   Под "ПП 3-ти март" най-вероятно се визира "Политическа партия 3-ти март". Носител на марката е бившата министърка на спорта Весела Лечева, която стана ясно, че вече регистрира и "Движение Трети март".

   Сред първите коментирали новината бе депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев

   "Проектопартията на президентския лагер обещава да бъде истинско шоу! Не е шега. Марката “ПП 3-ти март” се оказа регистрирана от Весела Лечева и в раздела за “забавни, вариететни и шоу програми” на патентното ведомство. Адмирации! Най-сетне да видим малко откровеност от тяхна страна", написа депутатът в профила си в X. 

   Марката "ПП 3-ти март" е заявена на 4 август 2023 г., а е регистрирана на 5 декември 2023 година, показва още публичния регистър. Любопитен детайл е, че тя е регистрирана в разделите реклама, образование, обучение, развлечение и др.

   Правата върху марката са запазени до 4 август 2033 година, показва регистърът.

    Весела Лечева бе в инициативния комитет за запазване на трети март като национален празник заедно с историка Искра Баева, евродепутата Петър Витанов, и журналиста Явор Дачков. Инициативният комитет стана факт след като в проект за промени в Конституцията се предвиждаше промяна на националния празник. А в защита на датата 3 март се обяви президентът Румен Радев.



Коментари

  •     Вр,. ШИПКА, 

    Желая,Успехи,. на,. ПП,. 3-ти МАРТ,

Коментирай

   captcha