Сигналът за убийството е подаден доста късно – с 50 – 55 минути закъснение. Това заяви директорът на СДВР гл. комисар Любомир Николов относно убийството на Мартин Божанов – Нотариуса.

   „Все още извършваме процесуално-следствени действия с оглед събиране на данни и обстоятелства във връзка с конкретни и предполагаеми извършители, местоположение, откъдето е възпроизведен изстрелът, калибър на оръжие, вид на оръжие, както и установяваме лица от близкия му кръг, с които тепърва ще започнем да работим, за да се ориентираме по-мащабно в житието и битието на лицето с оглед на това да изведем по-коректни версии, с които да започнем да работим приоритетно", съобщи Николов.

   Установено е, че Мартин Божанов – Нотариуса е собственик на имоти извън пределите на страната, и по-конкретно в Гърция.

   Попитан колко имота притежава в България, директорът на СДВР отговори, че той фиктивно владее доста имоти, но на негово име и на името на негови фирми имотите са единици.

   „До момента имаме данни за един имот с доста големи мащаби“, обясни той за имота в Гърция.
От СДВР разполагат и с данни, че съпругата на Мартин Божанов – Нотариуса е придобила къща извън пределите на София, където вчера е извършено претърсване.

   Николов обясни, че подаденият сигнал е с близо час закъснение, защото тогава Божанова го е констатирала.

   „За съжаление, тези свидетели, които са чули евентуално възпроивеждане на изстрели, също не са сигнализирали на органите на МВР незабавно след като са възприели тези изстрели“, каза още той.
Директорът на СДВР съобщи, че Мартин Божанов – Нотариуса е обект и на други разработки.

   „Абсолютно всички служби, които са разследали някакво негово евентуално престъпно поведение, в момента са включени в нашия оперативен щаб, който работи за разкриване на това убийство“, добави той.

   Николов уточни, че не може да коментира оперативните действия и подозрения за конкретни евентуални извършители на убийството. По думите му всичко е възможно и може част от лицата в момента да не са на територията на страната, но подчерта, че това не е пречка след установяване на съпричастност, също да бъдат подведени под наказателна отговорност.

   Заместник-градският прокурор Иво Илиев съобщи, че това, което му е известно е, че в Софийска градска прокуратура се води едно досъдебна производство по отношение на дейността на Мартин Божанов и то се касае за имотни измами и за пране на пари, получени от тези имотни измами, и за принуда по отношение на съдии, които са гледали граждански дела, по които той има някакъв интерес.

   „По това досъдебно производство той не е бил привлечен като обвиняем до момента, защото не е било приключило разследването, но са разпитани всички свидетели, назначени са експертизи. Към това дело са присъединени и записи от съдебни заседания, включително записите на г-жа Бакалова и на Антикорупционния фонд, така че там се разследва мащабната дейност“, каза още Илиев. Той добави, че разследването буквално е било приключило и е било въпрос на време на бъде повдигнато обвинение на Божанов.

   „Но при това стечение на обстоятелствата, обективно няма какво да стане. На практика разследването е било на самия финал“, допълни заместник-градският прокурор.