Четвъртък, 9 Май 2024

След ротацията СДС ще настоява да има повече министри, които да са политически лица

След ротацията СДС ще настоява да има повече министри, които да са политически лица
Публикация   19:13     14 Ян, 2024 /     akcent.bg   /     309

Ако Атанасова бъде избрана, на нейно място като народен представител влиза областният председател на СДС Драгомир Драганов

   След ротацията в правителството, когато Мария Габриел стане премиер, СДС ще настоява да има вече министри, които да са политически фигури. Така те ще носят политическа отговорност и ще провеждат политики, а не само менажиране. Това каза категорично  главният секретар на партията Илия Лазаров на пресконференцията след проведената на 14 януари в Русе регионална конференция на структурите на партията в Северен Централен район и Североизточен район. Тя бе организирана и ръководена от общинския председател на СДС-Русе Станимир Станчев, който е член на НИС на СДС и регионален координатор на Северен централен район. Той подчерта, че голяма част от областните и общинските структури са в добра кондиция, като запазват присъствието си в местната власт. В Русенска област СДС има 10 съветници, повечето от които са от гражданската квота. Той припомни, че СДС трябва да защитата демокрацията всеки ден, както симпатизантите на партията в Русе го правят, както и че отново марката СДС трябва да се наложи, включително и да се провеждат повече национални конференции и събития.

   СДС започва подготовка за изборите за Европейския парламент, като тепърва предстоят номинациите. Лазаров подчерта, че целта е отново да има свой представител сред евродепутатите, като се очаква да участват съвместно с ГЕРБ. Има поне четири имена на готови кандидатури за листата за евродепутати. Това ще бъде част от разговорите с колегите от ГЕРБ в коалицията.

   СДС категорично подкрепя кандидатурата на Десислава Атанасова за конституционен съдия, защото тя има необходимите качества.

   „Ние сме уверени в нейните качества и твърдо стоим зад нейната кандидатура. Тя е човек, който чете и се учи и прилага това, което знае.“, каза Лазаров.

   Ако Атанасова бъде избрана, на нейно място като народен представител влиза областният председател на СДС Драгомир Драганов. Той отбеляза, че предстои да изтече процедурата за избор на конституционни съдии и едва тогава може да се коментира темата, но каза, че има и други опции.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още