ДОЗА ЩАСТИЕ. Лентата е заснета по автобиографичната книга "Падение и спасение"

ДОЗА ЩАСТИЕ. Лентата е заснета по автобиографичната книга
Публикация   03:00     14 Ян, 2024 /     akcent.bg   /     348

Търсейки щастието, Весела и нейната дъщеря случайно попадат в порочен кръг, от който измъкването се оказва почти невъзможно

            Търсейки щастието, Весела и нейната дъщеря случайно попадат в порочен кръг, от който измъкването се оказва почти невъзможно.

                                 по романа на ВЕСЕЛА ТОТЕВА „ПАДЕНИЕ И СПАСЕНИЕ“

NO BLINK / bTV STUDIOS / REASON 8 в копродукция с BROD FILM / B2Y / DREAM TEAM FILMS / PRO CINEMA

     представят ДОЗА ЩАСТИЕ с участието на ВАЛЕНТИНА КАРОЛЕВА /ДИМИТЪР НИКОЛОВ / АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСИЕВ

оператор МАРТИН БАЛКАНСКИ

художник ИВЕЛИНА МИНЕВА художник костюми МИРЕЛА ВАСИЛЕВА

музика КРИСТОФЪР БАРНЕТ звуков дизайн МИХАИЛ ДИЧЕВ

режисьор на монтажа БОХОС ТОПАКБАШИЯН асоцииран продуцент НАДЕЖДА ЦВЕТКОВА / ЛУЦИУС БАР

изпълнителни продуценти АННА КРУПНОВА / ДЕНИС КРУПНОВ продуценти АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСИЕВ / НИКОЛАЙ СТОИЧКОВ

сценарист и режисьор ЯНА ТИТОВА

    Вижте повече на: https://a-dose-of-happiness.com/   / adoseofhappiness  

      Филмът разказва историята на зависима от хероина жена. Една от ролите във филма изпълнява Валентина Каролева, дъщеря на Весела Тотева. Тя сподели, че е огромно предизвикателство да играе ролята на майка си.

   "На нея й е помогнала волята, помогнала й е любовта й към мен, към детето й и вярата. Но съм сигурна, че всеки има неговия си начин, неговата си вяра, неговата си любов към някой и нещо", обясни Валентина Каролева. За изпълнението си тя допълни, че е било изпълнено "с много емоции, със страх, с несигурност".

   Не са били малко трудните сцени във филма, сподели още Каролева.  

   "Но тази, която мисля, че ясно показа на всички колко емоционално и аз преминавам през цялото нещо и като човек, не само като актриса, изграждайки образа - е една сцена, в която Весела се извинява на майка си и това е сцената, в която аз за първи път буквално не можах да се сдържа по човешки, да се събера, просто да изляза от образа и да си преживея нещата. По време на сцената аз започнах да се разпадам лека-полека, лека-полека. В момента, в който чух, че Яна казва "стоп", аз просто паднах на един стол, седнах и имах няжда от половин час да се върна". 

                        Лично преживяното

   Валентина Каролева е била на 4 години, когато майка й Весела Тотева е започнала да употребява хероин. Спасението от наркотика настъпва, когато Валентина Каролева е била на 10 години. 

   Весела Тотева е харесала филма. "В момента, в който свърши филмът, ми звънна, много беше развълнувана и думите, които ми каза бяха, че съм си намерила ролята в живота и това е наистина да бъда актриса. За което съм й много благодарна, че успя да ми го каже, защото беше много важно за мен", подчерта Валентина Каролева.

    Във филма "Доза щастие" участват актьорите Димитър Николов, Силвия Лулчева, Васил Бинев, Асен Блатечки, Александър Алексиев.

                  Послание за подрастващото поколение

   "Филмът е много важен за подрастващото поколение, много е важно за това те да правят информиран избор и е много важно въобще за хората - да им вдъхне една увереност, че човешкият дух, човешката воля наистина са нещо, което може да промени живота ни и наистина трябва да потърсим дълбоко в себе си. То е там", обобщи Яна Титова.

Тагове : доза , щастие ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha